18 / 04 / 2024

En düşük konut kredi faiz oranı hangi bankada?

En düşük konut kredi faiz oranı hangi bankada?

Bankalar son haftalarda bir bir konut kredisi faiz oranlarında indirime gidiyor. Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı hangi bankada? 



Konut kredisi düşünüldüğünde akla gelen ilk bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası masraflar hariç en düşük tabela konut kredisi faiz oranını sunuyor. Bankalar Ekim ayının ikinci yarısından itibaren konut kredisi faiz oranlarında bir bir indirimi yapmaya başlasa da masraflar hariç en düşük konut kredisi ürününü yüzde 1.98 faiz oranıyla Ziraat Bankasının sunuyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Yaşanan konut kredisi faiz indirimlerinden sonra bankaların güncel ortalama faiz oranları yüzde 2.61 seviyesine geriledi. Ziraat Bankasından hemen sonra en düşük konut kredisi faiz oranı sunan bankalar yüzde 2.09 faiz oranı ile İNG Bank, HalkBank ve VakıfBank olarak yer alıyor. Ziraat Bankası konut kredisi ürünü kapsamında konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80’ine kadar kredi kullandırımı yapıyor.. Ayrıc.a konut kredisi süresi boyunca hayat sigortası, konut sigortası ve zorunlu deprem sigortasını zorunlu tutuyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Başvuru için Gerekli Belgeler

1.    Başvuru Formu, Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,

2.    Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,

3.    Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,

4.    Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,

5.    Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası 100 bin TL'ye kadar olan konut kredileri için yüzde 1.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 100 bin TL ile 500 bin TL arası kullandırımlar için ise yüzde 2,09 faiz oranı uyguluyor. 500 bin TL üzeri kullandırımlar için ise yüzde 2,18 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankasından 100 bin TL için 120 ay vadeli konut konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı 2 bin 188TL, toplam geri ödeme tutarı ise 262 bin 560 TL oluyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Masrafları

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında asgari 498 TL azami 1798 TL arasında ekspertiz ücreti, ortalama 130 TL ipotek tesis ücreti ve zorunlu olarak uygulanan konut ve hayat sigortası için de ortalama 180 TL masraf talep ediyor.

Ziraat Bankası konut kredisi ürünlerine başvuru, şubeler, web sayfası, mobil işlemlerden yapıldığı gibi ATM ve çağrı merkezinden de gerçekleştirilebiliyor.

Sıra konut kredi faiz indiriminde!

İki banka konut kredi faizini düşürdü, bir banka artırdı!

5 banka konut kredi faiz oranlarını düşürdü!
 


Geri Dön