25 / 04 / 2024

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar?

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar?

Milyonlarca memur ve emekli merakla beklediği zam haberi sonunda geldi. Memur ve emekliler zamlı maaşlarını dün itibariyle öğrenmiş oldu. Buna göre aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6 bin 429 liraya yükselirken, en düşük memur emekli aylığı ise 4 bin 289 lira oldu.



Dün kamu görevlilerine ve emeklilere yapılan zamlar enflasyon oranlarının açıklanmasıyla netlik kazandı. 2022 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarındaki artışlar, 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Kamu Görevlileri ve Hizmet Kolları Mali ve Sosyal Haklar Toplu İş Sözleşmesi ile belirlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ocak ayı itibarıyla tüm kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 oranında zam yapılması öngörülüyordu. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 2,5'lik ek bir artış haberini verdi.

2021 yılının ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 iken, 2022 yılı Ocak ayından itibaren memur ve memur emeklilerinin maaş ve ücretlerine zam ve ilave zamlarla birlikte toplam yüzde 30,95 oranında iyileştirme yapılacak.

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar?

Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 25,47 artış gerçekleşecek. Bu kapsamda aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 4 bin 881 liradan 6 bin 429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 3 bin 276 liradan 4 bin 289 liraya yükseldi. Bu artışlar neticesinde 2022 yılı ocak dönemi itibarıyla bazı kamu görevlilerinin aile yardımı dahil net görev aylığı şöyle:

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar?

 

Memur ve emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Memur ve emeklinin zamlı maaşı belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön