16 / 04 / 2024

En uygun konut kredisi nasıl hesaplanır?

En uygun konut kredisi nasıl hesaplanır?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Mart ortasında ne kadar oldu? En uygun konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor?



Son haftada koronavirus salgınının etkileri ve Türkiye’nin jeopolitik risklerinin oluşturduğu olumsuzluklarla kur karşısında Türk Lirası değer kaybetti. Şubat ayı enflasyonunda da yaşanan yükseliş sonrasında birçok banka kredi faiz oranlarında yeniden yükseliş yönlü harekete başladı. Yaklaşık sekiz aydır devam eden indirimlerden sonra hemen her bankada yüzde 1’in altına inen kredi faiz oranları yeniden yüzde 1’in üstüne yönlü harekette seyrediyor

Türkiye Finans Bankası ise konut finansmanı kapsamında diğer bankalardan farklı olarak indirime gitti. Banka kampanyalı finansman oranlarını yüzde 0.87’ye indirdi.

Türkiye Finansın tabela konut finansmanı faizi ise 5 yıl vadeye kadar yüzde 0.95, 5 ile 10 yıl arasına ise yüzde 0.99 oldu. Banka 10 yıl vadeye kadar finansman saplıyor. Banka söz konusu oran ile ikinci el konut alımlarında en uygun kredi faiz oranını kullandırmaya başladı. Banka 5 yıla kadar yüzde 0.87, 10 yıla kadar da yüzde 0.91 oranı ile konut finansmanı sunuyor.

En Uygun Konut Kredisi Hesaplama

Türkiye Finans Bankası’ndan kampanyalı oranları dahilinde 150.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut finansmanı hesaplama yapıldığında aylık taksitler 3.200 TL oluyor. Bankaya yapılan toplam geri ödeme de 193.200 TL’ ye denk geliyor.


Geri Dön