24 / 04 / 2024

Enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre 2 Mayıs'a kadar enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, enerji kimlik belgesi almak ne kadar?



Enerji kimlik belgesi, Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre alınması gereken belge olarak karşımıza çıkıyor.


Bu belge binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini ve çevrenin korunmasını sağlamak için asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir.


Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs itibari ile başlıyor. Bu tarihten sonra enerji kimlik belgesi olmadan bir yapı için alım satım ve kiralama gibi işlemler yapılamayacak, abonelikler alınamayacak.


Enerji kimlik belgesi, Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketinden alınabiliyor. Peki, enerji kimlik belgesi almak ne kadar?


Enerji kimlik belgesi almak ne kadar?

Binalara gelen uzmanlar, binanın, ısı kullanımı, teknik altyapısı, malzeme, kapı, cam sistemleri gibi özelliklerine bakarak, binaların enerji tüketim seviyesini belirliyor. 


Enerji Kimlik Belgesi fiyatları yapı kategorilerine göre değerlendiriliyor. Müstakil ev , Apartman veya Rezidans ,Ofis, Otel ,Avm, Hastane ve Eğitim kurumları gibi yapılar bir bütün olarak ele alınarak en uygun EKB fiyatı sunuluyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön