23 / 04 / 2024

Enerji Kimlik Belgesi yeni tarih 2017!

Enerji Kimlik Belgesi yeni tarih 2017!

2 Mayıs'ta yürürlüğe girmesi beklenen Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ertelendi. İşte Enerji Kimlik Belgesi için yeni tarih 2017..



Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu 2 Mayıs'ta yürürlüğe girecekti. Ancak geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gündemine getirilen "uzatma" konusu, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.


Enerji Kimlik Belgesi 4. kez yapılan uzatma kararı ile 2020 yılına ertelendi. Enerji Kimlik Belgesi yeni tarih 1 Ocak 2020 oldu.


Yönetmeliğe göre "Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. 


Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir." hükmü 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlükte olacak.


Bu tarihe kadar binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenmiş olması şartı aranmayacak.


2020'de alınan enerji kimlik belgesi 2030 tarihine kadar geçerli olacak. Bu tarihte enerji kimlik belgesinin yenilenmesi gerekecek.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön