19 / 04 / 2024

Enflasyonda yeni rekor! Hizmet sektörünü neler bekliyor?

Enflasyonda yeni rekor! Hizmet sektörünü neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı için Hizmet Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, H-ÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 97,20 oranında ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 72,01 oranında yükseliş gösterdi.



EN AZ ARTIŞ OLAN SEKTÖRLER

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi sektörlerinden hukuk ve muhasebe hizmetleri yüzde 36,07 oranında, telekomünikasyon hizmetleri yüzde 36,38 oranında, programcılık ve yayıncılık hizmetleri ise yüzde 54,36 oranıyla endekslerin en az arttığı alt sektörler olarak tespit edildi.

Buna karşılık posta ve kurye hizmetleri yüzde 181,20 oranında, suyolu taşımacılığı hizmetleri ise yüzde 141,62 oranında, hava yolu taşımacılığı hizmetleri yüzde 140,60 oranıyla endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön