29 / 03 / 2024

Enka İnşaat beşinci kez hisse geri alımına çıkıyor!

Enka İnşaat beşinci kez hisse geri alımına çıkıyor!

Enka İnşaat, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 10 milyon TL tutarına kadar kendi paylarının geri alımını gerçekleştireceğini duyurdu..



Enka İnşaat, bu yıl beşinci kez pay geri alım kararı aldı. Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, borsada nominal bedeli 10 milyon TL tutarına kadar kendi paylarının geri alımını gerçekleştireceğini ve geri alım için azami 75 milyon lira fon ayrılacağını duyurdu.

Yönetim Kurulu, küçük hissedarların menfaatlerinin korunması amacıyla, borsada nominal bedeli 10 milyon TL tutarına kadar kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesine, geri alım için ayrılacak fonun en fazla 75 milyon TL olarak belirlenmesine ve işlemler için Genel Müdür Yardımcısı İlhan Gücüyener'in yetkilendirilmesine karar verdiklerini duyurdu.

Şirket, 2017'nin Temmuz ve Ağustos ayları ile bu yıl Ocak, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayında da pay geri alım programları uygulamaya başlama kararı almıştı. Şirketin pay geri alımları kapsamında bugüne kadarki alımları da 25 Temmuz'da 37,6 milyon adede ulaşmıştı.

Enka İnşaat Yönetim Kurulu, bu hesap dönemi için Kar Payı Avansı dağıtılmamasına karar vermişti.


 


Geri Dön