20 / 04 / 2024

ERA Gayrimenkul İzmir'de yeni ofisler açacak!

ERA Gayrimenkul İzmir'de yeni ofisler açacak!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, İzmir'de gayrimenkul danışmanlığına talebin İstanbul'dan daha fazla olduğuna dikkat çekerek, İzmir'de 3 ofisleri bulunduğunu ve bu sayıyı yıl sonuna kadar 10'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.



Gayrimenkul alım satımı konusunda faaliyet gösteren ERA Türkiye Gayrimenkul Danışmalık Şirketi, "Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkulde Yatırım Fırsatları Semineri" için İzmir'e geldi. Kentsel dönüşüm ve gayrimenkulde girişimcilik konuları masaya yatırılacağı seminer öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen ERA Yönetimi  İzmir  ile ilgili hedeflerini anlattı. 


Yıl sonuna kadar 10 ofis hedefi 


Ayrıca ERA'nın yeni logo lansmanının da gerçekleştirildiği toplantıda konuşan ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, firmanın ülke genelinde ve İzmir'de gün geçtikçe daha yükselen bir trend yakaladığını ifade ederek, "ERA Türkiye'deki franchise markalarının içerisinde farklı yönümüz Avrupa'da en büyük ağ sahip olmamız. Avrupa ve Uzakdoğu'da, Ortadoğu'da teşkilatlanan ERA'nın ofis ağının Avrupa'da yaygın olmasınm bize çok avantajı var. Bu sayede rahat iletişim kuruyoruz. İstanbul'dan sonra en hızlı büyüdüğümüz il İzmir. 


ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan Türkiye genelinde 40'a yakın ofisimiz var. İzmir'de şu anda 3 aktif ofisimiz var. İzmir merkezde yıl sonuna kadar en az 10 ofis hedefliyoruz. Sektör dışından gelen brokerlanmız var. İzmir'de bir brokerımız büyük bir markadan bize geçti. Gayrimenkul sektörüne sektör içinden ilgi olduğu gibi sektör dışından da büyük bir ilgi var" dedi. 


"İzmir'de danışmanlığa talep daha yüksek" 2014'te sektörün 2013'e göre yüzde 5 oranında büyüdüğünü belirten Baygan, "Türkiye'de yılda 1 milyon 170 civarında konut alım satımı gerçekleşiyor. Alım-satımda aylık 1-1,5 gibi bir artış var. 


Son 10 yılda sektörde fiyatların hiç geriye gittiği görülmemiş. Bütün bunlarda sektöre bir cazibe getiriyor. 1 milyon 170 gibi yüksek sayının eğitimli gayrimenkul danışmanları tarafından işlem görmesinin de etkisi var. İzmir'de sahibinden işlemlerin oranı yüzde 70. Bu da sektördeki yeni ofislerin ufkunun olduğunun göstergesi. İzmir de işlem yapma konusunda gerçekten markalı ofislere karşı da bir sempati var. Güvenilir olduğu için ofislerimizi tercih ediyorlar. İzmir'de, İstanbul'a göre gayrimenkul danışmanlığına talep çok daha yüksek" dedi. 


"Avrupalılar şaşırıyor" 


ERA Pazarlama Direktörü Pınar Arslanbaş ise, Avrupa'nın Türkiye'deki konut alım satım rakamlarına şaşırdığını ifade ederek, "Avrupa'da yapılan araştırmada Türkiye'nin inşaat verilerinin yüzde 157 büyümesi görülüyor" ifadelerini kullandı. 


Yeni Ekonomi


Geri Dön