26 / 04 / 2024

Erciyes otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Erciyes otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Belediye olarak Erciyes'te mekanik tesisler, restoran, kafe ve sosyal tesisler yaptıklarını, bundan sonra artık özel sektörün yatırıma başladığını anlatan Özhaseki, Erciyes'e gelen vatandaşların aradıkları her şeyi bulabileceğini ifade etti.




Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden Erciyes'teki otellerde sömestir tatili için yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Dağı'na yapılan yatırımların karşılığını almaya başladıklarını söyledi. 


Belediye olarak Erciyes'te mekanik tesisler, restoran, kafe ve sosyal tesisler yaptıklarını, bundan sonra artık özel sektörün yatırıma başladığını anlatan Özhaseki, Erciyes'e gelen vatandaşların aradıkları her şeyi bulabileceğini ifade etti.


Geçen yıl kar yağışının az olduğunu, bu yıl ise şu anki durumuyla bile pistlerde sezon sonuna kadar yetecek kar bulunduğunu belirten Özhaseki, "Havalar sıcak giderde erimeler olursa yapay kar makinelerimizle kar üreteceğiz. Yani Erciyes'te kar eksik olmayacak. Vatandaşlara kar garantili tatil imkanı sunuyoruz. Sömestr tatili için de Erciyes'e çok yoğun ilgi var. Sadece birkaç ilden değil Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her bölgesinden gelenler olduğunu görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Erciyes'te sömestir tatilinde özellikle hafta sonları ziyaretçi sayımızın 100 bini geçmesini bekliyoruz. Otel rezervasyonları da bunu gösteriyor" diye konuştu.


- Oteller şimdiden doldu


Erciyes'te otellerde kalanların yanı sıra yakın illerden günübirlik gelen ziyaretçilerin de olduğunu kaydeden Özhaseki, Erciyes Dağı'nın şehir merkezine, otogara ve havaalanına yakınlığının diğer kayak merkezlerine göre en önemli avantajı olduğunu vurguladı.


Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Eğlenceoğlu da Erciyes'in ulusal ve uluslararası alanda ilgi gördüğünü söyledi.


Bu yıl pistlerde kar sıkıntısı yaşanmamasının kayak merkezinde yoğunluğu artırdığını ifade eden Eğlenceoğlu, "Ocak ayının başından itibaren Erciyes'e çok yoğun ilgi var. Yarıyıl tatili için Erciyes'teki otellerimizin tamamı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Şehir merkezindeki otellerimizin doluluk oranı da yüzde 90'lar seviyesinde. Geçmiş yıllarda Erciyes'teki otellerimiz dolsa da şehirdeki oteller bu kadar dolu olmazdı. Son iki yıldır şehir otellerimizin de yarıyıl tatilinde dolması bizi sevindiriyor" şeklinde konuştu.


- "Yurtdışından da ilgi görüyoruz"


Erciyes'e güney illerinden çok yoğun ilgi gösterildiğini, bununla birlikte Türk Hava Yolları'nın İzmir-Kayseri seferlerini başlatmasıyla Ege bölgesinden kayakseverlerin de Erciyes'e gelmeye başladığını anlatan Eğlenceoğlu, şunları kaydetti:


"Sömestir tatilinde grup rezervasyonları yaptık. Trabzon'dan Hatay'a, İzmir'den Kars'a kadar her bölgeden rezervasyon yaptıran vatandaşlarımız var. Bunun yanı sıra yurtdışından da ilgi görüyoruz. Özellikle iki yıldır Erciyes'e gelen turist portföyü çok çeşitlendi. Farklı ülkelerden turistleri Erciyes'te görmek mümkün. Afrika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Rusya'ya kadar her ülkeden kayakseverler geliyor. Arabistan ve civarından bu yıl önemli ziyaretçilerimiz var. Uluslararası alanda Erciyes daha fazla tanınmaya başladı."


Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Erciyes'te her yıl ziyaretçi sayısını ikiye katladıklarını söyledi.


Erciyes'e özellikle kayak sporuyla ilgilenen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Cıngı, "Erciyes AŞ bünyesindeki kayak okulumuzda tatil boyunca çocuklarımıza kayak öğreteceğiz. Çocukları servisle evlerinden alıp dağa getireceğiz yemeklerini verip profesyonel şekilde kayak öğrenmelerini sağlayacağız.  Çocuklarımızın okulun yoğunluğundan kurtulup güzel bir tatil geçirmelerini istiyoruz" diye konuştu. 



AA


Geri Dön