25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Hazineden bir kuruş almadan yapılan Kayabaşı, dünyada bir ilktir!

 Erdoğan Bayraktar: Hazineden bir kuruş almadan yapılan Kayabaşı, dünyada bir ilktir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul 1. Kayabaşı Festivali Şenliklerine katıldı ve orada Başakşehirlilere hitap etti




 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’da 1. Kayabaşı Festivali Şenliklerine katılarak büyük sevgi gösterilerine maruz kaldı ve konuşmasında şunları söyledi:


1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimini bize verdiniz. Bir Dünya lideri Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. O zaman Başbakanımız dedi ki İstanbul göç alıyor, kendi yöresinde, kendi memleketinde iş bulamayan, aş bulamayan çocuğuna daha iyi eğitim imkanı sağlayamayan insanlarımız İstanbul’a geliyor ve ev yapamıyor, ev alamıyor, gecekondu yapıyor. Gecekonduyu önlemek için alt gelir, yoksul grubuna ev alacak parası olmayanlara konut yaptık.


 

Bakan Erdoğan Bayraktar, Başakşehir’deki arazi niye Vakıfbank’a 1.5 milyon TL’ye veriyordu biliyor musunuz diyerek, şunları kaydetti:


Belediyelerin konut yapma mecburiyeti vardı. O zaman ki İstanbul Belediyesi konut yapmak için kredi almış, konut işine girmiş ve araziyi bankaya ipotek vermişti. Sonra ise konut yapamamış. Bu 1994’ten önceki belediyenin yaptığı iş, borcunu ödemek için araziyi veriyordu.Sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan geldi, parayı ödedi, ben fakir fukaraya garip, gurabaya konut yapacağım dedi ve orada Başakşehir’e başladık. Buradaki vuruk, çürük arazileri alt yapısı yolu olmayan yerlerin çevre düzenini ve yollarını hepsini kaynağını kendisi üreterek  TOKİ  yaptı. Bu çok zor bir iş Dünyada bunu başaran yok, ama sizin duanız bunu yaptırdı. Bundan sonra bu kervan yürüyecek, yine biz ev ihtiyacı barınma ihtiyacı olan insanlara ev üretmeye devam edeceğiz. Şimdi bir büyük Kentsel Dönüşüm yasası yasası çıkardık, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi… Bu yasayla çok daha büyük işler yapacağız. Burada 20 bin civarında konut sayısını ulaştık, bunu  biraz daha artıracağız. Hazineden bir kuruş almadan halkın parasıyla yapılan böyle bir şehir Dünyada yoktur, böylece Başakşehir Dünyada bir ilktir.

 


Bakan Erdoğan Bayraktar’a büyük sevgi gösterisi gösteren vatandaşlar Bakan'ın konuşmasını sık sık alkışladılar.

 

Programın sonunda Bakan Bayraktar’a plaket verildi.

 


Geri Dön