19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Riskli binaları ortadan kaldırmak zorundayız!

 Erdoğan Bayraktar: Riskli binaları ortadan kaldırmak zorundayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüşüm sürecinin başladığını belirterek, ufak tefek yıkımlara ve yıkılacak binaların tespitine de başladıklarını anlattı



Kentsel dönüşümü anlatan Bayraktar, "Bakanlık olarak riskli binaları ortadan kaldırmak zorundayız" dedi.


Bayraktar, kentsel dönüşümde 10 daireli bir binada, bir kişi anlaşma sağlamıyorsa, bu kişinin hakkını devletin alacağını belirterek, ''Nitelikli ve hakim çoğunlukla karar verdiğiniz zaman, orada oyun bozanlık yapanları, kentsel dönüşümü engellemeye çalışanları da devlet olarak elimine edeceğiz. Onların hissesini devlet olarak alacağız ve diğer hissedarların emrinize vereceğiz. Diyeceğiz ki, 'Biz aldık burada sizin hissedarınızız, ama siz nasıl tasarruf etmek istiyorsanız, istediğinizi yapabilirsiniz'' dedi.


Riskli binaları bakanlık tespit edecek 


Bayraktar, bu süreç işlerken riskli binaları da bakanlığın tespit edeceğini ifade ederek, ''Vatandaşın binası riskli ve ayakta zor duruyorsa, o binayı da yıkacağız, kimse kusura bakmasın. Vatandaş, belediye bunu yapmıyorsa bakanlık olarak riskli binaları ortadan kaldırmak zorundayız." şeklinde konuştu.


AA

 


Geri Dön