19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar Trabzon'u ziyaret etti!

Erdoğan Bayraktar Trabzon'u ziyaret etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'de şuanda ciddi gayret gösteren bir ekip, bir yönetim var ve bu gayret davam edecek Türkiye kalkınacak, gelişecek" dedi.




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye'de şuanda ciddi gayret gösteren bir ekip, bir yönetim var. Bu gayret davam edecek Türkiye kalkınacak, gelişecek" dedi.


Trabzonspor Kulübü'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Bayraktar, vatandaşların bayramını kutlayarak, çocuklara harçlık verdi. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un çok önemli bir kulüp olduğunu belirterek, "Trabzon'da birlikteliği, beraberliği sağlama, sporu geliştirme adına Trabzonspor önemli bir argüman olmuş. Bizler sadece Trabzonspor değil Türkiye'deki tüm spor ve futbolun gelişmesinin taraftarıyız" diye kaydetti.


Dünyanın zor şartlarına rağmen, dünyanın süt liman olmasını beklemeden, Türkiye'nin kalkınması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:


"Türkiye'de şuanda ciddi gayret gösteren bir ekip bir yönetim var. Bu gayret devam edecek Türkiye kalkınacak, gelişecek. Türkiye istikrarını, huzurunu devam ettirecek. Türkiye mutluluğunu da devam ettirecek. Bakınız Türkiye'de 7 aydır şehit cenazeleri gelmiyor. Bu çok önemli bur olgu. Bunlar kolay olmuyor. Bunlar inşallah daim olur, devam eder. Cenabı Allah inşallah kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirir, bayrağımızı, devletimizi, vatanımızı kuvetlendirir." 


Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler olabileceğini kaydeden Bayraktar, şöyle devam etti:


"Bizim içimizde 76 milyon kardeşimizden bu işlere çanak tutan, bu işte kullanılanların olmaması lazım. Onun için saflarımızı sıklaştırırsak, birbirimizle daha çok omuz omuza verirsek oyun bozucular Türkiye'nin kalkınmasına, gelişmesinin tekerine çomak sokmak isteyenler, fırsat bulamayacaklar. Bu son olaylarda da görüldü. Türkiye kendisine sahip çıktı. Türk insanı vatanına, milletine, bayrağına, birliğine, dirliğine sahip çıktı. Bundan sonra da bu artarak devam edecek. Bayram barışmadır. Bayramlar dargınlııkların kaldırıldığı bittiği anlardır, bayramlar helalleşmenin olduğu anlardır. Türkiye'deki siyasi farklılıklar Türkiye'deki etnik farklılıklar, Türkiye'deki çeşitlilikler bizim bütünlüğümüzü, birliğimizi, birbirimize sarılmamızı artırıyor. Çünkü devlet olarak, vatan olarak beraber olursak çok daha ileriye gideceğiz."


Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise konuşmasında, sporun toplumun siyasetten daha çok söz sahibi olduğu bir alan olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Çünkü nüfusumuzun çok büyük bir kısmı sporla ilgileniyor. Burada verilen mesajların gelecekte nesillerimize  örnek teşkil etmesi adına çok önem arz ettiğini düşünüyorum. O yüzden birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bu dönemde spor adamlarının da bu konuyla ilgili duruşlarını ve tavırlarını belirlemek zorundalar. Verdiğimiz demeçler bazı kesimler tarafından yanlış algılanıyor ama bu konuda şunu bilmelerini istiyorum, sporun ve spor alanlarında özelliklede futbolun hiçbir zaman oy kaygısıyla yönlendirilmemeye çalışılması lazım. Spora hizmet etmek lazım, sporu ahlak ve adalet üzerine oturtmamız  lazım. Eğer onun üzerine oturtursak biz toplumlara iyi örnek oluruz, gelecek nesillere, gençlerimize de temiz Türk futbolu bırakma adına da iyi hamleler yapmış oluruz. Bizim arzumuz gelecek nesillere temiz Türk futbolu bırakmak."


Milletin üzerinde oynanan oyun varsa, bu milletin ayağa kalkmaması için dış ve iç uzantılar, Türkiye üzerine oyun oynuyorsa, kulüp başkanlarının da millet adına tavır alma gibi bir mecburiyeti olduğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti.


"Sadece spora hizmet ediyoruz diye o alanda sınırlı kalmamız doğru değil. Herkesin şapkasını önüne koyması lazım. Bu milletin birliği, oyunların bozulması için beraber mücadele edilmesi gerekir. Ben konuşunca 'Hacıosmanoğlu siyaset yapmasın' diyorlar. Ben siyaset yapmıyorum, sadece milletin birliği için konuşuyorum. 10 senede bu ülke nasıl mesafe kat etmiş. Dünyanın da gözünü diktiği ülkeyiz. Böyle devam edersek, el açan ülkeydik, kucak açan ülke konumuna geçeceğiz. Bu milleti sömüremezsiniz o zaman. Bu oyunlar devam edecektir. Ben spor adamıyım ama milletin bekasını isteyen bir parçasıyım."


Hacıosmanoğlu, Beşiktaş maçını seyirciler arasında izleyecek


Hacıosmanoğlu, deplasmanlarda takımların seyirci götürmesiyle ilgili şöyle konuştu:


"Sporda barış ve kardeşlik diyoruz, yasa çıkarıyoruz. Yasaları uygulayıp şiddeti engelleyeceğiz diyoruz. Ama bu iş yasalarla olmaz. Ahlak ve adalet tecelli etmediği sürece hangi yasayı çıkarırsanız çıkarın, başarılı olamazsınız. Beşiktaş ile karşılıklı bir çağrı yaptık, anlaştık. Taraftarların statlara karşılıklı gelmemesi konusunda İstanbul'da karar alındı. Bu yanlıştır. Futbolu kirleten, futbolu kendi çıkarları için kullanan insanların, kulüplerin yöneticilerinin yaptığı hamleler bunlar ve doğru bulmuyorum. Kardeşlik istiyorsak, her takımın seyircisi her stada gidip maç seyredebilmeli. Daha önceden karışık oturuyorlardı. O yüzden bizim Beşiktaş'la yaptığımız anlaşma İstanbul'da ne kadar kabul görmediyse de, Beşiktaş'a buradan Türk futbolu ve kardeşlik adına çağrı yapıyorum, İstanbul'da alınan karar gereği belki bize yer verilmeyecek ama arzu ediyorlarsa ikinci yarının ilk haftasında Beşiktaş seyircisi Trabzon'a gelip maçlarını seyredebilir. Ben de İstanbul'daki maçta şeref tribününde değil, Beşiktaş taraftarları arasına girip, bir ilki yapıp maçı seyredeceğim. Topluma örnek olma adına mücadele etmek istiyorsak, tribün kardeşliğini, taraftarlar arasında kardeşliği pekiştirmemiz lazım. Futbolu kendi çıkarı için kullanan insanları bunun dışına atmamız lazım. Bu bir sosyal etkinliktir."


AA


Geri Dön