25 / 04 / 2024

Ereğli'de alt yapı çalışmaları devam ediyor!

Ereğli'de alt yapı çalışmaları devam ediyor!

Kepez'de yan, Dağ Evleri'nde alternatif yol çalışmalarını sürdüren Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Başkan Uysal'ın Korubaşı'na verdiği söz üzerine, yol genişletme çalışmalarına başladı.



Kepez'de yan, Dağ Evleri'nde alternatif yol çalışmalarını sürdüren Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Başkan Uysal'ın Korubaşı'na verdiği söz üzerine, yol genişletme çalışmalarına başladı. Belen Sanayi sitesi içinde bir süre önce başlayan betonlamanın tamamlanmasıyla yol sorunu da ortadan kalktı. 


Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen açıklama şu şekilde: Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçenin bir çok noktasındaki çalışmalarını sürdürüyor. Köseağzı plajına inişin yanı sıra Ereğli-Kandilli Yolunu yaklaşık 5 kilometre kısaltacak Köseağzı yolunda son aşamaya gelen ekipler, Korubaşı Mahallesi giriş yolunun genişletilmesi çalışmalarına da dün itibari ile başladı. Belen Sanayi Sitesi içindeki olumsuzlukları 60 ayrı noktadaki betonlama çalışması ile gideren ekipler, Kepez Dağ Evleri Mevkii'ndeki alternatif yolu ulaşıma açarken, Kepez yolundaki yan yol çalışmalarında da önemli bir mesafe aldı.

 

KORUBAŞI YOLU GENİŞLİYOR 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın Korubaşı Mahallesi'nde düzenlediği halk toplantısında, mahallenin öne çıkan sorunları arasında gösterilen,  TOKİ  mevkiine bağlantı yolunun darlığı ve yolun tek aracın geçebileceği şekilde oluşuna yönelik istek ve talepler üzerine, söz konusu yolda genişletme çalışmalarına başlandı. Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kısa sürede yol genişletme ve taş duvar çalışması yapacağı söz konusu yolun bitirilmesi ile birlikte Korubaşı mahalle girişi iki aracın aynı anda geçiş yapabileceği çift şeritli yol haline gelecek. 


BELEN SANAYİ SİTESİ TAMAMLANDI 

Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Başkan Uysal'ın Belen Sanayi Sitesi'ndeki esnaflarla Mayıs ayı ortasında bir araya geldiği toplantı ve sanayi sitesinin yıkanmasının ardından, bir süre önce başlattığı sanayi sitesi içinde oluşan çukurların betonlanması çalışmalarını tamamladı. Site içindeki tüm blokları kapsayan yaklaşık 60 ayrı noktada söz konusu çalışmayı yapan ekipler çukurların oluşturduğu olumsuzlukları tamamen giderdi.

 

KEPEZ YOLUNDA YAN YOLLAR TAMAMLANIYOR 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri karayolları tarafından yapılan Kepez yolunda yan yol çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürüyor, ilçe merkezinde Kepez istikametine gidiş yönünde Bahçeli Evler Mevkiinden başlayan yan yol çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı. Kepez tepesine kadar sürecek yan yolları, araç girişini engelleyen rampalar ve kot farklarını gidererek ulaşıma açan ekipler, bazı noktalardaki elektrik direklerinin kaldırılması sonrası söz konusu yan yollarda asfaltlama ya da kilit parke çalışması yapacak. 


KEPEZ DAĞ EVLERİNE ALTERNATİF YOL 

Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Kepez Dağ Evleri mevkiinde Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından Kızılcapınar Barajı'ndan Ereğli'ye su verilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında bazı hanelere ulaşımı sağlayan ve çalışma nedeniyle kapanan yola alternatif olacak yeni yolu ulaşıma açtı. 


Kepez Dağ evlerine ulaşım, açılan alternatif yoldan sağlanırken, DSİ'nin çalışması da bittiğinde aynı noktalara ulaşım iki ayrı yoldan sağlanabilecek. Bu arada Fen İşleri müdürlüğü ekipleri Kepez ve Sarıkorkmaz'da biten su hattı çalışmaların ardından kazılan yolların betonlanması çalışmalarını da tamamladı. 


Önder Gazetesi


Geri Dön