28 / 03 / 2024

Erenler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1071 konut geliyor!

Erenler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1071 konut geliyor!

Erenler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1071 konutluk 2. etapta acele kamulaştırma bedelinin belirlenmesi bekleniyor.



Erenler Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1071 konutluk 2. etapta acele kamulaştırma bedelinin belirlenmesi bekleniyor. Başkan Öztürk, "Bedellerin belirlendiği gün, ilgililerin hesaplarına ücretleri yatırılarak ihalelere çıkacağız" dedi.Ak Parti Erenler İlçe Teşkilatının 36. İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katılan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk İlçe genelinde sürdürülen çalışmalar ve yeni projelerle ilgili bilgi verdi. 


İLK ETAP TAMAM

Başkan Öztürk, Kentsel Dönüşüm Projesinde  1 Etap çalışmalarının tamanen bildigini ifade etti. Öztürk; Birinci etapta sadece yol pârke ve peyzaj düzenleme çalışmaları kaldı. Fiyatlar bakanlıkça belirlenecek. Aynı zamanda İl Jandarma Komutanlığının yanında 1071 konnt ile ilgili çalışmalarını da devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü kanalı ile o bölgede acele kamulaştırma bedeli için yazılarımızı yazdık. Bu bedellerin belirlendiği gün, ilgililerin hesapla rina ücretleri yalıtılarak ihalelere çıka cağız" dedi. 


ROMANLARA KONUT 

Öztürk Roman konutlarına yönelik ise, "Roman vatandaşlarımızın konutları ile ilgili proje ihalesi bitti, İlçemizin bir vatandaşı gibi Roman kardeşlerimi de daha sağlam, yaşanabilir konutlarda oturma, kültürlerini yaşama hakkında sahip. Roman vatandaşlarımız için Türkiye'ye örnek olacak projemizle onların arzuladığı yaşamlarım ve kültürlerini devanı ettirebilecekleri konutları da azami bir yıl içerisinde bitireceği Akabinde Roman vatandaşlarımı/ı yerlerine yerleştirdikten sonra o bölgedeki çalışmalara başlayacağız" dedi. 


DİĞER PROJELER 

İlçe genelinde devam eden projelerle ilgili de bilgi veren Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yeni projelerin Erenler'e çok yakışacağını ifade etti ve Ada Projesi için isim belirleme anketine herkesin bir isim önerisi yapmasının altını çizdi. Öztürk; "Yaşam Merkezi ve Kentsel Dönüşüm Görüşme Olisiniıı kaba inşaatları bitti. Önümüzdeki yıl bu iki merkezimiz de açılmış olacak. Ada projemi/de de çalışmalara ağırlık verdik" diye konuştu.


Yeni Sakarya



Haber Sakarya Halk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


 AK Parti Erenler İlçe Teşkilatının 36. İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katılan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk İlçe genelinde sürdürülen çalışmalar ve yeni projeler ile alakalı bilgiler verdi.

 

“1. ETAP 280 KONUT TAMAM, 1071 KONUT BAŞLIYOR”

 

AK Parti Erenler İlçe Danışma Meclisinde konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Kentsel Dönüşüm Projesinde 1. Etap çalışmalarının tamamen bittiğini ifade etti. Öztürk; “Şu anda Kentsel Dönüşüm Projemizin 1. Etabı ile ilgili sadece yol parke ve peyzaj düzenleme çalışmaları kaldı. Satışlarla ilgili fiyatlar Bakanlıkça belirlenecek. Aynı zamanda İl Jandarma Komutanlığının yanında 1071 konut ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü kanalı ile o bölgede acele kamulaştırma bedeli için yazılarımızı yazdık. Bu bedellerin belirlendiği gün ilgililerin hesaplarına belirlenen ücretleri yatırılarak ihalelere çıkacağız.

 

“ROMAN VATANDAŞLAR İÇİN KONUTLAR”

 

Öztürk Roman konutlarına yönelik yaptığı açıklamada ise, “Roman vatandaşlarımızın konutları ile ilgili proje ihalemiz bitti. İlçemizin her bir vatandaşı gibi Roman kardeşlerimizin de her biri bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı, birinci sınıf insanları olarak daha sağlıklı daha sağlam yaşanabilir konutlarda oturmak kültürlerini yaşamak haklarına sahiptirler. Roman vatandaşlarımız için Türkiye’ye örnek olacak projemiz ile onların arzuladığı yaşamlarını ve kültürlerini devam ettirebilecekleri konutları da azami bir yıl içerisinde bitireceğiz. Akabinde roman vatandaşlarımızı yerlerine yerleştirdikten sonra o bölgede ki çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

“HACIOĞLU MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM”

 

Başkan Öztürk konuşmasının devamında, “Küpçüler ve Yenimahalle dışında Hacıoğlu Mahallesini ilgilendirecek bir Kentsel Dönüşüm çalışmamız da var. Sakarbaba Caddesinden Gıyasettin Benli Camisine kadarki kısımda fizibilite çalışmalarımızı başlattık. 67 Dönümlük bir alanı kapsayacak olan projeyi Sakarya Müteahhitler Birliği ile gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız için ve Müteahhitler adına garantör biz olacağız. Amacımız estetik, sağlıklı yaşanabilir mekânlar sağlamak ve yaşam kalitesini yükselterek Erenleri 2023 hedeflerimiz kapsamında modern bir dünya kenti haline getirmek” dedi.

 

“YAŞAM MERKEZİ, GÖRÜŞME OFİSİ VE ADA PROJESİ ERENLER’E ÇOK YAKIŞACAK”

 

İlçe genelinde devam eden çalışmalar ve yeni projeler ile alakalı da bilgiler veren Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yeni projelerin Erenler’e çok yakışacağını ifade etti ve Ada Projesi için isim belirleme anketine herkesin bir isim önerisi yapmasının altını çizdi. Öztürk; “Yaşam Merkezi ve Kentsel Dönüşüm Görüşme Ofisinin kaba inşaatları bitti. Önümüzde ki yıl inşallah bu iki merkezimiz de açılmış olacak. İçerisinde yürüyüş yolları, maket gemi havuzları ve kumandalı arabalarla yarışların yapılabileceği alanların olduğu, kafeterya, restoran ve ortasında bir etkinlik alanında olacağı Ada projemizde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Sosyal medyadan da buraya isim verilmesi ile ilgili bir anket çalışması başlattık. Yapması bizden adını koymak sizden” dedi.


Sakarya Halk


Geri Dön