26 / 04 / 2024

Ergün Atalay: Tarım arazilerine inşaat yapılmaması için yasa çıkarılmalı!

Ergün Atalay: Tarım arazilerine inşaat yapılmaması için yasa çıkarılmalı!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, tarım arazilerine inşaat yapılmamasına ilişkin "20-30 sene sonra çok zorluk çekeriz. Bu konuda bir yasa çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.



Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, asgari ücret için belirlenen rakamın bin 300 lira olduğunu belirterek, bu ülkede 5 milyona yakın insanın bu parayla geçindiğini vurguladı.


İşverenlerin zaman zaman bu rakamın fazlalığından şikayet ettiğini anlatan Atalay, bu parayla geçinmenin zor olup olmadığını anlamak için, işverenin bir ay boyunca bu parayla geçinmesi gerektiği önerisinde bulundu. 


Rusya ile yaşanan krize de değinen Atalay, "Bu ülkede milli olmak lazım. İmkan varsa doğalgazı yakmayız, bir odada yakarız, imkan varsa elektriği kullanırız ama serbest ve milli olmak lazım" dedi.


Atalay, tarım arazilerine inşaat yapılmamasına ilişkin de "20-30 sene sonra çok zorluk çekeriz. Bu konuda bir yasa çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.


AA


Geri Dön