26 / 04 / 2024

Ergün Turan'dan teşekkür!

Ergün Turan'dan teşekkür!

Toplu Konut İdaresi eski başkanı Mehmet Ergün Turan görevini Ömer Bulut’a devretti. Turan, mesai arkadaşları, sektör temsilcileri ve meslektaşlarına "Teşekkür" etti...



Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2014 yılından itibaren yürüttüğü başkanlık görevini yürüten Mehmet Ergün Turan, yerini vekâleten atanan Ömer Bulut’a devretti. Turan mesai arkadaşları, sektör temsilcileri ve meslektaşlarına “Teşekkür” etti. 

Mehmet Ergün Turan’ın yazısı;

Toplu Konut idaresi Başkanlığımızın Değerli Ekipleri,

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

Saygıdeğer Sektör Temsilcileri, Meslektaşlarım,

Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm Toplu Konut idaresi Başkanlığı görevimi tamamlıyorum. Bu süreçte el birliğiyle ortaya koyduğumuz gayrette en büyük idealim; milletimizin güvenli yapılarda, daha güzel şehirlerde yaşaması oldu. Sektörümüzün öncüsü, dar gelirli vatandaşlarımızın umudu olan idaremizin çatısı altında, ev sahibi olan binlerce kişinin sevinç gözyaşlarına şahitlik ettik. Attığımız her yeni adımda çalışma şevk ve cesaretimizi onların samimi desteğinden aldık.

2014 yılında göreve geldiğimde vatandaşlarımızın beklentilerine kulak vererek, TOKİ'nin başta konut üretimi olmak üzere yapılaşmanın her alanında izleyeceği üretim politikalarını yeniledik. Şehirlerimizin ruhuna uygun, insanımızın kültür ve yaşam alışkanlıklarıyla uyumlu üç ayaklı bir model belirledik.

Ortaya koyduğumuz bu modelde, geleneksel mahallelerimizin yaşam iklimini esas alan, az katlı planda yatay mimari yaklaşımla tasarlanmış, yörelerimizin mimari çizgilerinden izler taşıyan bir bütünlüğü benimsedik ve hepsinin önüne kaliteyi aldık.

Yeni çizgide ürettiğimiz yaşam alanlarıyla şehirlerimize ve insanlarımıza karşı vicdani bir sorumlulukla ortaya koyduğumuz iddiayı gerçekleştirerek, şehirleşme politikalarına katkı sağlamış olmanın memnuniyetini yaşıyorum.

2014’te yaklaşık 600 bin konut ve 6 bin sosyal donatıya ulaşmış olarak devraldığımız TOKİ'de, tamamına yakını 6 kat ve altında tasarlanmış konutlarla bugün 840 bin konut ve 14 bini aşkın sosyal donatı rakamına ulaştık. Bu başarıda şüphesiz en büyük pay, İdaremizin özveriyle çalışan dinamik ve yenilikçi çalışanları, mesai arkadaşlarımda.

Sosyal devlet anlayışının en önemli temsilcisi olan bu güzide kurumda, doğrularımızla, eksiklerimizle, tüm gönlümüzle hizmet sunma gayreti içinde olduk. Her görevi bir bayrak yarışı telakki ederek, TOKİ'de görevi devralan arkadaşlarımızın bizim performansımızın üzerinde bir başarı sergileyeceklerinden şüphe duymuyorum, bunu temenni ediyorum.

Devletimize ve milletimize daha yüksek hizmetler sunabilme hedefiyle, onurla devraldığım Toplu Konut idaresi Başkanlığı görevimi, meslektaşlarıma güvenle teslim ediyorum. Başbakanlığı döneminde şahsıma bu görevi tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere 5 yıldır bu samimi çabaya ortak olan sizlere içten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

M. Ergün TURAN
Toplu Konut idaresi Başkanı

 

Ergün Turan koltuğunu Ömer Bulut'a devretti!

Ömer Bulut, TOKİ'nin yeni başkanı oldu!

Ömer Bulut kimdir?


Geri Dön