25 / 04 / 2024

Erkan Demirci: Alanya'da imar planın onaylanması sorunu çözmez!

Erkan Demirci: Alanya'da imar planın onaylanması sorunu çözmez!

Şehir Plancısı Erkan Demirci, Kuzey Alanya halkını heyecanlandıran 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının onaylanmasının bölgedeki imar sorununun çözüldüğü anlamına gelmediğine işaret etti



ALANYA Belediyesi’nin hazırladığı, Kütürüp, Sugözü ve Fığla mahallelerinin 1/5000 ölçekli nazım imar planları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün onaylandı. Şehir Plancısı Erkan Demirci, bu konuda daha yapılması gerekenler olduğunu söyledi. Demirci, "İnsanlarda Kuzey Alanya'da imar sorunu çözüldü, iş bitti gibi bir algı var. Daha işin başındayız. Daha tam bir şey yok. Onaylanan 1/5000'lik planlar bunlar. Bunun ardından 1/1000'lik planlar onaylanacak. Bunların askısı ve itirazları bitecek, ondan sonra işlem yapılacak. Daha işin yüzde 10'luk kısmı yapıldı. 1/5000'lik planlar yapıldıktan sonra 1/1000'lik planlar yapılacak. Kuzey Alanya'daki sorun çok hisseli parsel yapısı. Birer dönümlük parseller var. Bu parsellere çok sayıda insan hissedar olmuş durumda. Alanya Belediyesi'nin imar komisyonu olarak şu andaki düşüncemiz buradaki hissedar sayısını azaltabilmek. Sıkıntılı olan, meskun yapılaşmış olan yerlerde İmar Kanunu'nun bize izin verdiği ölçeklerde biraz aşağı çekerek  hissedar sayısını azaltabilmek ama daha yolun başındayız. Şimdiden önümüzde 5-6 aylık bir süreç var" dedi.


 'MUHATAP SAYISI AZALACAK' 

Planın bölgede yaşayan vatandaşlar için faydalarına da değinen Demirci "Şu anda bölgede hiçbir şekilde ruhsat verilemiyor, inşaat yapılamıyor. İşlemler tamamlandıktan sonra insanlar imara göre ruhsatını alıp inşaatını yapacak. İkincisi de hissedar sayısını da azaltabilirsek, bir kişi bina yapabilmek için 10 kişiyle değil de 2 kişiyle muhatap olacak. Hissedar sayısı azalacak. Dolayısıyla daha rahat hareket edecekler" diye konuştu.  


Yeni Alanya


Geri Dön