16 / 04 / 2024

Seferihisar’da imar planını çocuklar yapıyor!

Seferihisar’da imar planını çocuklar yapıyor!

Dünyada bir ilk olan ve çocukların kentin yönetimine aktif olarak katılım sağladıkları “Çocuk Belediyesi” projesiyle ses getiren Seferihisar Belediyesi, 2019 yılında da çocuklar ile birlikte Ulamış Mahallesi'nde bir alanı imar planı yapmaya hazırlanıyor. 



Çocuk Belediye Meclisi, Çocuk Muhtarlar ve Seferihisar Belediyesi İmar Müdürlüğünce gerçekleştirilecek çalıştay ile birlikte bölgenin imar planı hazırlanacak ve ortaya çıkacak taslak proje plancılar tarafından uygulanabilir hale getirilip belediye meclisine verilecek. 

Habertürk'te yer alan habere göre Meclis tarafından kabul edildikten sonra 2019 yılı içerisinde yapılacak olan proje ile birlikte dünyada ilk defa bir yaşam alanı bütünüyle çocuklar ile koordineli bir şekilde planlanmış olacak.

Çalıştay süresince uzmanlar, teknik personeller ve çocuklar görev yapacaklar. Üç gün sürecek ve 19 Ocak’ta başlayacak çalıştayın ilk günü Uluslararası Çocuk Merkezi ve Psikologlar Derneğince çocuklara ve yetişkinlere verilecek olan "Çocukluk algısı" ve "Kent ve çocuk" eğitimleri ile başlayıp İmar Müdürlüğü bünyesindeki harita mühendisleri tarafından verilecek olan “İmar nedir?” “Planlama nasıl yapılır ve yaparken nelere dikkat edilir?” gibi eğitimler ile devam edecek. 

2021 Ocak tarihlerinde ise teknik personeller çocuklarla beraber 1/5000’lik plan taslağı oluşturmak için mesai yapacaklar. Birlikte kararların verileceği çalıştay sonucunda ortaya çıkan çalışma Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan, tüm dünyada emsal niteliğinde bir uygulama olacak ve “çocuk dostu kent” olmanın önemi de bir kere daha vurgulanmış olacak.


Geri Dön