29 / 03 / 2024

Erkanlı Grup'tan Sakarya'ya öğrenci evi projesi!

Erkanlı Grup'tan Sakarya'ya öğrenci evi projesi!

Erkanlı, Sakarya'da 1024 odalı öğrenci evi inşa edecek Bugüne kadar daha çok kentsel dönüşüm projelerine odaklanan Erkanlı Grup, 77 bin öğrencinin okuduğu Sakarya'da Univa Student Residence adıyla öğrenci evi projesi başlatıyor.



Erkanlı, Sakarya'da 1024 odalı öğrenci evi inşa edecek Bugüne kadar daha çok kentsel dönüşüm projelerine odaklanan Erkanlı Grup, 77 bin öğrencinin okuduğu Sakarya'da Univa Student Residence adıyla öğrenci evi projesi başlatıyor. ABD'nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle gerçekleştirilecek projede, 512 bağımsız birim ve 1024 oda yer alacak. 35 metrekare ve 70 metrekare konut şeklinde tasarlanan projedeki öğrenci evleri, bağımsız birimler halinde tapuyla satılacak. Öğrenci evlerinin 35 metrekarelik daire tiplerinin peşin lansman fiyatı, 96 bin 250 TL'den başlıyor. Projeden daire sahibi olmak isteyenlere aylık 950 TL'den başlayan taksitlerle 36 ay vadeli satış seçenekleri sunuluyor. 


Proje hakkında bilgi veren Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkam Rıza Hüseyin Erkanlı, Sakarya Üniversitesi'ne yürüme mesafesinde yükselecek projeye 126 milyon TL'lik yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. Aralık ayında yapımına başlanacak projenin, 2017'nin son çeyreğinde tamamlanacağım aktaran Erkanlı, "İlk defa öğrenci evi projesi yaptığımız için bu konuda bir ilki gerçekleştirerek pek çok ülkede 78 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip Asset Campus'la işbirliği yaptık" dedi. 

15 yıl boyunca öğrenci kampüsü olarak kalacak Erkanlı, projede, 35 metrekarelik iki kişilik odalarda, öğrenci başına minimum 800 TL kira alınacağını söyledi. "Böylece toplam 1.600 TL kira elde edilecek. Toplam gelirin yüzde 40'ı ise işletme firması tarafından giderler için kesilirken, yatırımcıya aylık 960 TL net gelir getirecek" diyen Erkanlı, proje tamamlanıncaya kadar konut değerinin lansman fiyatına oranla ortalama yüzde 40 prim yapmasını öngördüklerini kaydetti. Erkanlı, projeden oda alacakların tapu aldığını ancak 15 yıl boyujıca sadece öğrencilerin kullanımına vermesi için işletme sözleşmesi yapacaklarını kaydetti. 


Tel: 0212 285 05 75

Web: http://www.erkanli.com.tr/


Dünya


Geri Dön