26 / 04 / 2024

Erken emeklilik için kritik tarih! Dilekçe verin, hemen emekli olun!

Erken emeklilik için kritik tarih! Dilekçe verin, hemen emekli olun!

Emeklilik sistemi, çalışan ve işveren tarafından SGK'ya ödenen primlerin emeklilik döneminde maaş olarak ödenmesi şeklinde işlemektedir. Emeklilikle ilgili her düzenleme ile hizmet süresi, prim günleri ve yaş koşulları değişiyor...



Emeklilik sistemi, çalışan ve işveren tarafından SGK'ya ödenen primlerin emeklilik döneminde maaş olarak ödenmesi şeklinde işlemektedir. Bu nedenle SGK sistemine giren herkesin emekli olabilmesi için belirli bir süre sistemde kalması, belirli bir süre prim ödemiş olması ve belirli bir yaşa ulaşması beklenir.

Emeklilik için önemli kritlerler olan hizmet süresi, prim günleri ve yaş koşulları, emeklilik ile ilgili yapılan her düzenleme ile değişmektedir. Bu durum maalesef emeklilik hayali kuran yüzlerce kişiyi hayal kırıklığına uğratıyor. Bu indirimden yararlanmak isteyen bazı gruplar için erken emekli olma fırsatı bulunuyor. Bu gruplardan biri de 8 Eylül 1999 tarihinden beri sigortalı olan öğrencileri kapsamaktadır. Peki 8 Eylül 1999 veya öncesinde sigortalı olanlar için erken emeklilik şartları nelerdir?


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön