19 / 04 / 2024

Ersin Tatar: UBP’nin imar planı hazır!

Ersin Tatar: UBP’nin imar planı hazır!

Kıbrıs'ta imar planı tartışmalarıyla ilgili olduğunu düşünmediğinden bahseden Ersin Tatar, “Arife günü, UBP’nin imar planına ilişkin raporunu Sayın Başbakan’a sunmuştuk. Bugün itibariyle de Sayın İçişleri Bakanı’na bizzat sundum. Süreci yakından takip edeceğiz” dedi.



Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Ersan Saner, BRT’de katıldığı “45+” isimli programda, gündemle ilgili konuştu.

“MEKTUBU OKUDUM, DAVETİN NEDENİNİ İYİ BİLİYORUM”

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın davetiyle Ankara’ya gitmesiyle ilgili konuşan Saner,  ziyaretin esas amacını, davetin geldiği mektubu okuduğundan dolayı iyi bildiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Tam yazılı metni okudum, biliyorum. Covid-19 süreci içerisinde oluşan ekonomik durumu gözlemlemek ve Türkiye ile imzalanan protokolü değerlendirmek amacıyla bu davet gerçekleşti.”

“AYNI DAVET SAYIN ÖZERSAY’A DA YAPILDI”

Aynı davetin Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a da yapıldığının altını çizen Saner, “Sayın Özersay’ın katılmama sebebine ilişkin bir bilgim yok” açıklamalarını kullandı.

Başbakan Tatar’ın, iki muhalefet partisi lideriyle Ankara’ya gitmesini nasıl yorumladığının sorulmasının ardından Saner, şu ifadeleri kullandı:

“Hatırlayacaksınız, Sayın Fikri Ataoğlu, bir başka parti başkanı ile telefonda, hükümet çalışmaları konusunda görüştüğünü ifade etmiş, bunu tüm basınla paylaşmıştı. Bunu ben değil, Fikri Ataoğlu söylüyor. Sayın Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın kendisini telefonla arayıp bir hükümet kurma çalışması girişiminde bulunduğunu iddia etmiştir.”

“DAVETE SAYIN ÖZERSAY DA İCABET ETMİŞ OLSAYDI, BU KONULAR KONUŞULMAZDI”

Saner, “Bugünkü davete Sayın Özersay da icabet etmiş olsaydı, hükümet senaryoları konuşulmuyor olurdu” ifadelerini kullandı.

Üçlü koalisyon iddialarının kamuoyunda tartışılmasından sonra UBP’nin “zemin yoklama çalışması” gerçekleştirdiğini belirten Saner, “Ortamı belirlemek adına bu yoklama yapılmıştır, resmi bir şey yoktu” şeklinde konuştu. 

“TEK SIKINTI İMAR PLANI KONUSUNDA YAŞANMADI”

,İmar planı hakkında otakları HP ile bir anlaşmazlık yaşadıklarını, hükümetin bir noktada tıkanacağı söylemlerinin uzun zamandır konuşulduğundan bahseden Saner, “sıkıntılar sadece imar planı konusunda yaşanmadı, birçok konuda yaşandı” diye konuştu.

“UBP’NİN İMAR PLANINA İLİŞKİN ÇALIŞMASINI, SAYIN İÇİŞLERİ BAKANI’NA BUGÜN BİZZAT İLETTİM”

Koalisyonun, imar planı tartışmalarıyla ilgili “hala aynı noktada olduğunu düşünmediğini” ifade edem Saner, “Arife günü, UBP’nin imar planına ilişkin raporunu Sayın Başbakan’a sunmuştuk. Bugün itibariyle de Sayın İçişleri Bakanı’na bizzat ilettim. Süreci yakından takip edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön