27 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay: Devlet Antalya Demre'ye havaalanı yapmaya çalışıyor

Ertuğrul Günay: Devlet Antalya Demre'ye havaalanı yapmaya çalışıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın batı bölgesinde yapılması düşünülen havaalanını, Demre ilçesinin Gürses köyü civarına yapmayı düşündüklerini söyledi



Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan ile birlikte, Demre ve Kaş arasında DLH'ye ait bir helikopterle havadan inceleme yaptı. İncelemenin ardından düzenlenen toplantıda konuşan Günay, Antalya'nın batı bölgesinin turizm açısından çok önemli bir bölge olduğunu belirterek, bu bölgenin havaalanına ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Bölgenin Dalaman ve Antalya havaalanlarına ciddi biçimde uzak olduğunu ifade eden Günay, "Arazi şartları nedeniyle mesafeler daha da uzuyor. Ayrıca bu bölgede bizim tahsise çıktığımız turizm alanları var. Ulaşımı da rahatlatabilirsek bu bölge, doğayla iç içe, en yükseği bir ağaç boyunu geçmeyecek biçimde turizm tesislerine evsahipliği yapabilir. Bu havaalanını Demre'nin Gürses köyü civarında düşünüyoruz" dedi. Devletin bölgeye havaalanı yapmak istediğini ve yolları iyileştirmeye çalıştığını anlatan Günay, bölgedeki belediyelerin başkanlarına da beldelerini temiz tutmak gibi birtakım görevler düştüğünü kaydetti.

Günay, şöyle konuştu: "Bir söz vardır (Aslan yatağından belli olur). Ben göreve başlar başlamaz bakanlığımın arkasındaki kaçak binayı yıktırdım. 4 kat binayı yıktırdım. Şimdi de bakanlığın karşısındaki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait binanın çatı katını yıktırmaya çalışıyorum. Bakanlığın önünde de Kültür ve Turizm bakanlığı ile bağdaşmayan barakalar vardı. O çarşıyı yıktım ve orayı park haline getirdim.

Demre'de, Beymelek'te, Kaş'ta, Kalkan'da sizin de yapabileceğiniz düzenlemeler var. Bunları da yapacaksınız. Buraya yatırımı özendirmek, hızlandırmak sizin elinizdedir. Siz bunları yaparsanız, sizin gayretlerinizi bakan arkadaşlarıma aktarma hakkım olur. Bu bölge turizm açısından ivme kazanacak." Günay, konuşmasında ayrıca, turizm işletmelerinin KOBİ desteğinden yararlanmasını içeren Bakanlar Kurulu kararının, bu sabah yayımlandığını hatırlattı.

Günay, turizmcilerin ihracatçı kapsamına alınması ve desteklerden yararlanması için geçen haftalarda adım attıklarını ve bu adımların meyvesini vermesinin kendilerini memnun ettiğini sözlerine ekledi. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de Antalya'nın batısının gelecekte Antalya turizminin ana damarı olacağını söyledi.

Havaalanı için en uygun yerin Demre-Kaş arası olduğunu dile getiren Yüksel, "Bugün burayı havadan izledik. Sayın genel müdür ve teknik elemanlar gerekli incelemeyi yapacaklar. Dün gece Antalya Havalimanı'na 35 bin turist indi. Antalya'nın doğusunda yaşama geçirmeye çalıştığımız Gazipaşa Havaalanı var. Pisti 1700 metreydi, 2 bin 500 metreye çıkarılıyor. Antalya'nın batısına da mutlaka bir havaalanı yapılmalıdır. Belki coğrafyası zor bir alan ama artık teknoloji dağları deliyor" diye konuştu.
AA


Geri Dön