16 / 04 / 2024

Erzincan Kızılay ve Hocabey'de kentsel dönüşüme ilk kazma vuruldu!

Erzincan Kızılay ve Hocabey'de kentsel dönüşüme ilk kazma vuruldu!

Erzincan Belediyesi, Kızılay ve Hocabey mahallelerinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk kazmayı vurdu ve yıkıma başladı.



Erzincan Belediyesi tarafından Kızılay ve Hocabey mahallelerinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkıma başlandı. Belediyeden yapptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 1775 sayılı karara göre, Kızılay ve Hocabey mahallelerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 210 parsel üzerinde 372 hanenin yer alan ve hak sahipleri ile görüşmeler yapıldığını açıkladı. Görüşmelerde bulunan 92 ailenin konut, 44 ailenin nakit para, 17 ailenin ise itiraz ederek herhangi bir tercihte bulunmadığını ifade eden Aksun, anlaşma yoluna giden ailelerle sözleşmelerin yapıldığını açıkladı.

Aksun, "Şehrimizin en eski yerleşim yeri olan ve birçok hemşehrimizin çocukluğunun geçtiği ve hatıralarını barındıran Kızılay ve Hocabey mahallelerinin dönüşümü zorunlu hale gelmiştir. Görevi devraldığımızın birinci yılında 3 Nisan 2020 tarihi itibarıyla ilk yıkım işlemini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kentsel dönüşüm projemiz halkımıza, Erzincan'ımıza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.


Geri Dön