19 / 04 / 2024

Erzurum Aziziye Katlı Otopark yakın zamanda hizmete açılacak!

 Erzurum Aziziye Katlı Otopark yakın zamanda hizmete açılacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkezi Yönetim Caddesi’nde yaptırılan Aziziye Katlı Otopark’ta açılış için geri sayım başladı...




Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel yaşam ve kullanım alanlarını yüksek kalite standartlarına kavuşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Merkezi Yönetim Caddesi üzerindeki araç yoğunluğunu ortadan kaldıracak katlı otopark projesi tamamlandı. Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediye binası yanındaki Aziziye Parkı içerisinde hayata geçirilen projeyle hali hazırda 75 araçlık park imkanına sahip doğal zemin otoparkın kapasitesi 525 araca çıkartıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Çalışmalara Haziran ayı itibariyle başlamış ve ilk kazmayı vurmuştuk. Aziziye Katlı Otopark inşaatımızı bir süre önce tamamladık. Aydınlatma ve çeşitli çevre düzenleme çalışmalarını da bitirdik. Projemizi söz verdiğimiz gibi bu yıl içerisinde tamamladık ve Erzurum’un hizmetine sunuyoruz. Halkımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.



BAŞKAN AHMET KÜÇÜKLER: BİR SORUN DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’daki kamu kurum ve kuruluşlarının büyük bir bölümünün Merkezi Yönetim Caddesi’nde bulunuyor olması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunun Aziziye Katlı Otopark projesi sayesinde tarihe karışacağını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Valiliği hizmet binalarının arasında otopark olarak kullanılan açık alanın 75 araç kapasiteli olduğunu anımsatan Başkan Küçükler, yeni otoparkla araç kapasitesinin 525’e çıkarıldığını belirtti. 


Aydınlatma ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanarak son rötuşların yapıldığı Aziziye Katlı Otopark’ın açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı bilgisini veren Başkan Küçükler, “Yeni otoparkımız son derece modern görünüm ve kullanım olanaklarına sahip. Hizmete girmesiyle birlikte vatandaşlarımız Merkezi Yönetim Caddesi’nde artık park sıkıntısı yaşamayacak. Ayrıca bilindiği üzere dördüncü müstakil otoparkımızı Çaykara Caddesi’nde inşa etmeye başladık. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz her yatırım sözünü yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.  


Öte yandan Merkezi Yönetim Caddesi’nde yaptırılan katlı otoparkın bu bölgedeki çok büyük bir eksikliği ortadan kaldıracağını dile getiren vatandaşlar, Erzurum’u modern bir kente dönüştürmek için önemli çalışmalara imzasını atan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e teşekkür ettiler. 


Erzurum Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön