25 / 04 / 2024

Sakarya'nın yeni laboratuvar inşaatında sona gelindi!

Sakarya'nın yeni laboratuvar inşaatında sona gelindi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen su laboratuvarı inşaatı tamamlanmak üzere. 720 metrekare olarak inşa edilen bina yakın zamanda hizmete açılacak.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen Marmara Bölgesi’nin en kapsamlı laboratuvar binasında devam eden çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde bin 720 metrekare olarak inşa edilen laboratuvarda su idareleri tarafından bakılması gereken yaklaşık 300 parametrenin analizleri yapılabilecek. Devam eden çalışmaların en kısa sürede bitmesi için çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen  Başkan Yüce, yeni laboratuvar binasının Sakarya için hayırlı olmasını diledi.

Çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz 

Sakarya’nın suyunun kalitesi hakkında asla taviz vermediklerini vurgulayan Başkan Yüce, “Şimdiye kadar suyun yolculuğu hakkındaki takiplerimizi Karaman Atıksu Arıtma Tesisi yanında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın istediği tüm parametrelerden yeterlilik belgesine sahip mevcut laboratuvarımızda gerçekleştiriyorduk. İnşası devam eden laboratuvarımızın yanı sıra mevcut laboratuvarımızı da geliştirmek için Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olan laboratuvarı yeni bina ile birlikte uluslararası standartlara uygun şekilde fiziki olarak da bölgenin en iyisi haline getireceğiz. Tüm çalışmalarımızı vatandaşlarımızın sağlığı için hassasiyetle yürütüyoruz” şeklinde konuştu. 

Sakarya Hendek, yeni itfaiye binası için gün sayıyor!


Geri Dön