25 / 04 / 2024

Erzurum kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Erzurum kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Erzurum'un makûs talihi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet yaptığı icraatlarla değişti. Başkan Sekmen, hemşerilerinin güven ve desteğiyle Erzurum'u yeniden inşa ve ihya ediyor.



Erzurum'un makûs talihi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet yaptığı icraatlarla değişti. "Şimdi Değişim Zamanı" diyerek Anadolu'nun zirve şehrini hak ettiği konuma ulaştıran Başkan Sekmen, hemşerilerinin güven ve desteğiyle Erzurum'u yeniden inşa ve ihya ediyor. 


ANADOLU'NUN mihenk taşı Erzurum. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmenin örnek yönetim anlayışıyla büyük a" bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Doğup büyüdüğü topraklara hizmet eden ve kısa zamanda Erzurum'un makûs talihini değiştiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen. Olimpiyat Şehrini her alanda kalkınmış bir vilayet yapmakta oldukça kararlı. Erzurum'da büyük atılımların yapıldığını ifade eden Başkan Sekmen. 


"Erzurum'da; bir yılı aşkın bir süredir alt ve üstyapıda, kentsel estetik ve tasarımda, sosyal ve kültürel hizmetlerde, üretimde, istihdamda ve yatırımda büyük işler gerçekleşti" dedi. Kent estetiğine ayrı bir ehemmiyet verdiğini ifade eden Sekmen, şunları kaydetti: "Şehrimizin caddelerini prestij caddeleri haline getirdik- Kentsel dönüşümde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Toplu Konut idaresinin desteğiyle şehir insanımızın ekonomik bütçesine uygun olan konutların üretimi için projelerimizin temelini attık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak insan ve kültüre yatırım yapıyoruz. 'Eğitim en büyük önceliğimizdir' diyerek bir yılda Erzurum kent merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitim yuvalarının bakım ve onarımını yaptık. Okullara yönelik tadilat çalışmalanmız halen daha devam ediyor. 1 yılda 590 okulumuzun onarımını yaptık. Toplam 9 milyon 600 bin maliyetli bu çalışma sonucunda şehrimizdeki okulların; çatı. ıslak hacimler. ısıtma, elektrik tesisatı, aydınlatma, kapı ve pencere doğrama, mantolama. iç ve dış boyamalannı gerçekleştirdik. 2015'te 500 okulumuzun daha bakım ve onarımını yapmayı hedefliyoruz- Eğitim ve öğretim hayatına sunduğumuz bu hizmette temel amacımız; geleceğe yatırımdır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza yatırım yapıyoruz. Bilindiği gibi muhasır medeniyet seviyesine ulaşmak eğitimle, eğitime yapılan yatırımla mümkündür." 


ERZURUM, YATIRIMLARLA BÜYÜYECEK 


KENTTE önemli yatırımların yapıldığını vurgulayan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz aylarda Oltu İçme Suyu Projesi, Oltu ESMEK, ilçelerin hayvan borsaları, Kültür, Fuar, Kongre ve Spor Merkezi, Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı, Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, Yakutiye Bilgi Evi, Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi Afet Konutları Projesi ve diğer yatırımların temelini attık. Önemli yatırımlarımızdan Kültür, Fuar, Kongre ve Spor Merkezi ile ülkemizin yaşayan değerlerini. 

tarihini, sporunu, kültürünü toplumumuza ve farklı uluslara aktarmayı hedefliyoruz, iddialı olduğumuz bu projeyi kısaca anlatmak istiyorum. 28 bin 890 metrekare kapalı alana sahip bu proje; fuar merkezi kültür merkezi ve spor kompleksi olmak üzere üç ana fonksiyon üzerinde geliştirildi. 900 kişilik 7 adet toplantı salonu, sanat atölyeleri, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphane, bin kışı kapasiteli oditoryum. 520 kişi kapasiteli restoran. 8 adet çok amaçlı idman salonu. 3 bin kışı izleme kapasiteli voleybol ve basketbol sahası. 1260 araç kapasiteli açık ve kapalı otoparktan oluşar Kültür, Fuar, Kongre ve Spor Merkezi, bütün bu yönüyle sadece Türkiye'ye değil Avrupa'ya hizmet edecektir. Projemiz; Anadolu'nun yükselen hır değeri olarak Türkiye'nin turizm hayatına katkı sunacaktır." Erzı ırıjm ve ürelerine eşzamanlı ve aynı ölçekte yatırımlar yapıldığını hatırlatan Başkan Sekmen. "Bir yandan Avrupa'ya örnek teşkil eden çılgın projelerimizin temelini atıyor, diğer yandan alt ve üstyapıda, kentsel ve estetiksel dönüşümde çığır açıyoruz.


ERZURUM ve Doğunun gururu Mehmet Sekmen, kentsel dönüşümde bölgesinde adeta model oldu. Kentsel dönüşümde tarihi dokuya dikkati çeken Başkan Sekmen, dönüşüm ve değişimi şöyle anlattı: "Bir zamanlar 'Mal Meydanı' olarak tanımlanan alanda yeni bir yerleşim yeri inşa ediyoruz. Ülkemizde ürettiği konutlarla Türkiye'nin yüz akı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından ortaklaşa yürütülen Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesiyle konforlu ve sağlıklı yeni bir yaşam alanını hemşerilerimizin beğenisine sunacağız. 

273 hektarlık alanda yapımı gerçekleşecek olan proje kapsamında, bu bölgeye birinci etapta 1820 konut yapacağız. Erzurum'daki imar hizmetlerine yeni bir çehre kazandıracak olan projeyle birlikte Mal Meydanının bulunduğu alana okul, ticaret alanı, mescid, çocuk oyun alanı, yeşil alan, otopark, yaya, bisiklet ve koşu yolu, spor alanı ve gölet gibi sosyal donatı merkezleri de inşa edeceğiz. Bu projeyle birlikte şehrimizin eski yerleşim yeri olan Kazım YurdaJan Mahallesi'nin dokusunu modern iyileştirmeyle koruyup fiziksel bir değişimi hayata geçireceğiz." 


BAŞKAN Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi Afet Konutları Projesi ile şehrin tarihi kimliğinin korunacağını bildirdi. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi mahallelerinde afet riski taşıyan alanların altyapı temellerini atarak, kentsel dönüşümde bir miladı başlattık. 96 hektarı kapsayan çalışma alanında afet riski taşıyan yerleşim yerleri, kentsel dönüşümle birlikte şehrin mimari görünümüne yeni bir perspektif kazandıracak. 

Geçmiş dönemlerden kalan eski yapılaşmayı sonlandırarak şehrimize yeni ve ekonomik konutlar kazandıracak olan hükümetimize, tüm hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Kadim bir kültüre sahip Erzurum'un tarihi kimliğini koruma noktasında son bir yılda önemli hizmetleri hayata geçirdik. Binlerce yıllık köklere sahip Erzurum'da medeniyet tasavvurumuza dayalı şehircilik anlayışımız kapsamında, kendi değer ve kaynaklarımızı kullanarak çevre, insan, doğa, kültür ve tarihle uyumlu yeni bir şehir inşa ediyoruz. 2023 hedefinde yer alan Yeni Türkiye'nin Yeni Şehirleri işte bu vizyon ve ilkeyle büyüyecek. 

Erzurum'un kentsel dönüşümle ilgili manifestosu şudur; doğal ve kültürel mirası korumak, teknolojinin bizlere sunduğu olanakları kullanarak afet riski taşıyan bölgeleri yeniden ihya etmek, ecdadımızdan günümüze kadar gelen yaşayan tarihimizi geleceğe güvenle bırakmaktır. 'AK Belediyeler ve Mutlu Kentlerin' ana fikri şehirlerin milli kimliğini korumayı esas alır"


ERZURUM'DAKİ spor hayatını zirveye taşımak amacıyla Yüksek İrtifa Kamp Merkezini hayata geçiren Başkan Sekmen, bir yılda sporda önemli çalışmalara imza attı. Sekmen. "Başta futbol olmak üzere sporun diğer branşlarında da faaliyette bulunan kulüplerin bile ilgi gösterdiği Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde 1 yılda 30'un üzerinde yerli ve yabancı futbol kulübünü ağırladık. 4 çim ve 1 sentetik saha. doktor, hakem, masaj ve modern soyunma odalarıyla FIFA standartlarına uygun kriter ve kalitesiyle Doğu'nun yükselen yıldızı olan kamp merkezinde hedefimiz Dünya yıldızlarını misafir etmektir. Iklım koşulları futbol takımlarının kamp yeri seçiminde önemli bir unsurdur" dedi. "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'u sporun Davos'u yapmakta kararlıyız" diyen Sekmen, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi Hükümetimizin desteğiyle Olimpiyat Kenti olan şehrimizde 1 yılda ulusal ve uluslararası birçok organizasyona imza attık. Bu sure zarfında Yaz Spor Okullarında 1607 çocuk sporun evrensel ruhunda buluştu. Bu yılda 2 binin üzerinde katılımla 2. Yaz Spor Okullarını başlattık. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası, Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri. 

Cirit Turnuvası, Uluslararası Buz Tırmanış Festivali. Spor Yazarları Buluşması. Siıral Pateni 6. Ayak Dünya Şampiyonası. Türkiye Kızak Şampiyonası, Erzurum Yarı Maratonu. Oyun ve Oyuncak Kongresi ile kış sporları organizasyonlar lyla Erzurum'un turizm, tanıtım ve spoı faaliyetlerine katkıda bulunduk, bultınmaya da devam edeceğiz." 


ÜNLÜ İLAHİ SANATÇISI MAHER ZAİN KONSER VERDİ 


BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından. 

Ramazan ayında il genelinde her gün 5.000 civarı kişiye iftar yemeği verildiğini kaydeden Başkan Sekmen, "Erzurum genelinde iftar çadırlarımız var. Tüm ilçelerimizde ve mahallelerimizde 'Sokak İftarları' yapıyoruz. 

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda Selçuklu evleri kurarak vatandaşlanmıza nostaljik 'Erzurum Ramazan Gecelerini yaşatıyoruz. Yine Havuzbaşı Kent Meydanında her akşamı dolu dolu geçen Ramazan etkinlikleri düzenliyoruz. 'Erzurum Ramazan Geceleri' etkinliklerinin resmi açılış programında konser veren dünyaca ünlü ilahi sanatçısı Maher Zain, Erzurumlulara unutamayacaklan bir Ramazan akşamı yaşattı. 

Ayrıca, hemşerilerimin Erzurum'da görmeyi arzuladığı Ahmet Özhan. Ömer Karaoğlu. Aykut Kuşkaya. Sami Savni Özer. Mustafa Demirci. 

Abdurahman Önül. Mehmet Emin Ay. Nurullah Genç. Yavuz Bahadıroğlu. Vehbi Vakkasoğlu, Ahmet Maranki. ibrahim Sadrı gibi çok sayıda sanatçı, edebiyatçı, şair ve ozanı Erzurum'a getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Bu tür hizmetlerle halkımızın Ramazan ayını coşkuyla, heyecanla, güzel ve manevi atmosfere uygun biı şekilde geçirmelerine imkân sağlıyoruz. 

I ledefimız; milli ve manevi değerlerimizi insanlarımıza yaşatmak ve bıı ruhu onlarla beraber paylaşmaktır" dedi. 


RAMAZAN ERZURUM'DA BİR BAŞKADIR 


ERZURUM Büyükşehir Belediyesi kadim şehrin Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmesi için seferber oldu. Erzurum'un sadece orucu tutan değil yaşayan bir şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet - Sekmen. Ramazan ayının her gün ve gecesinin düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçtiğini vurguladı. Ramazan'ın manevi hazzının, Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum genelinde düzenlediği Kur'an-ı Kerim tilavetleri, dini sohbetler, ilahi dinletileri, tasavvuf müziği konserleri, yardımlar, hayır sofraları ve paylaşmayı esas olan sosyal buluşmalarla dolu dolu yaşandığını açıklayan Sekmen, "Yine bu mübarek ayın sosyal yönünü bize anımsatacak olan 'Erzurum Ramazan Geceleri' ile geçmişten günümüze kadar gelen kültürel değerlerimizi bir kez daha hatırlama imkânına kavuştuk" diye konuştu. Ramazan ayının ilk orucunu Havuzbaşı Kent Meydanı'nda kurulan iftar çadırında vatandaşlarla beraber açan Başkan Sekmen. Büyükşehir Belediyesi tarafından Tebrizkapı'daki Narmanlı Camii avlusunda, Mevlana Vadisi'nde ve Ilıca'da kurulan iftar çadırlarında, ayrıca ilçelerde ve mahallelerde yapılan 'Sokak iftarlarında vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirtti. 


Bilgi Evleri  Projesi


Bir bilgi ve kültür şehri olan Erzurum'da vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek olan bu proje, bilgiye erişimi sağlayan düşünce ile oluşturulmuştur" diyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Günlük yaşamda ihtiyaç duyduğumuz bütün gereksinimleri karşılamak amacıyla hayata geçirilen Erzurum Bilgi Evleri Projesi; sosyal ve kültürel içerikli bir yatırımdır. Bilgi evleri; okuma salonu, muhtarlık ofisi, kapalı otopark, taziye evi, atölyeler, bay ve bayan mescidi, eğitmen salonu, oturma ve dinlenme alanları, süs havuzu ve bitki gösteri alanlarından oluşmaktadır şeklinde konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön