29 / 03 / 2024

Erzurum'da konutların ısıtma sistemi 24 saat denetlenecek!

Erzurum'da konutların ısıtma sistemi 24 saat denetlenecek!

Erzurum'da "temiz hava" için 24 saat denetim. Şube Müdür Vekili Alparslan: "Yapılan denetimlerde hava kirliğine neden olan konut ve iş yerlerine 575 ile 11 bin lira arasında cezai işlem uygulanıyor" dedi.



Erzurum'da hava kirliği önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik, Halk Sağlığı müdürlükleri ve belediye personelinden oluşan ekiplerce, kentteki işyerleri ve konutların ısıtma sistemlerinin 7 gün 24 saat esasıyla denetlenerek, standartlara uymayanlara 575 ile 11 bin lira arasında ceza uygulandığı bildirildi. 


Kış mevsiminin gelmesiyle kenttin farklı bölgelerinde günün her saati hava kirliliğine yönelik çalışma yapan Çevre Şehircilik Yönetim ve Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, bacasından aşırı duman çıkaran binaları tespit ederek, gerekli incelemeleri yapmaya başladı. 


Çevre Şehircilik Yönetim ve Denetim Şube Müdür Vekili Hasan Alparslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il müdürlüğü olarak soğuk hava nedeniyle bina ve işyerlerindeki ısıtma sistemlerinden kaynaklı kirli havayla mücadelenin aralıksız devam edildiğini söyledi. 


Erzurum Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyeleri ile Halk Sağlığı Müdürlüğü personelinden oluşturulan ekipler ile hava kirliliğine karşı 7 gün 24 saat esasıyla denetimler yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:


"Bu denetimlerde kazan dairelerinde yakma teknikleri, kazan temizliği, baca temizliği hususlarına dikkat edilerek, gerekli uyarılar yapılmaktadır. Bilgilendirici broşürler dağıtılmaktadır. İlimizdeki katı yakıt değerlerine göre dağıtımı yapılmayan yakıtlardan numune almaktayız. Yanlış yakıt kullanımı ve yanlış kalorifer ve soba yakılmasına müdahale ediyoruz. Bu maddelere uymayanlar hakkında da cezai işlem yapıyoruz. Binalarda kat başına 575 lira ve tesislerde yani iş yerlerinde ise 11 bin 619 lira idari yaptırım uygulanıyor. Denetimlerimize kış boyunca aralıksız devam edeceğiz." 


AA


Geri Dön