28 / 03 / 2024

Esenler Belediyesi ve YTÜ projesi Çocuk Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı!

Esenler Belediyesi ve YTÜ projesi Çocuk Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı!

Anne Üniversitesi ile örnek olan Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde “Büyümüş de küçülmüşlere en özel üniversite” sloganıyla hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi’nin yeni döneminde Esenlerli çocuklara üniversite eğitimi veriliyor.



 Bu kapsamda Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde çocuklar ders başı yaptı.


Esenlerli çocuklar, projeyle eğitimlerle asit -baz deneyi yapacak, iz bırakan şaşırtıcı buluşlara yakından tanık olacak ve bilim için fikir üretecekler.  


Donanımlı bireyler için...


Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından, Esenler’de bulunan 6 ve 7. sınıf çağındaki öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmek, üniversite kavramıyla yakınlaştırmak, meraklarına bilimsel yanıtlar vermek amacıyla hayata geçirilen Çocuk Üniversitesi ile çocukların meslek tercihlerinde hata yapmalarının önlenmesi ve ilgi duydukları alanlarda bilgilendirilerek çocuklara genç yaşta üstün bir donanım kazandırılması da hedefleniyor.


Bilim için fikir üretecekler


Proje kapsamında Esenler genelinde yüzlerce öğrenci; “Bilim”, “Buluşlar Tarihi”, “Kültürel Miras”, “Canlıların Dünyası ve Teknoloji”, “Değer ve Hoşgörü”, “Bilim ve Deney”, “Matematik Dünyası”, “Lider Kim?”, “Doğamız ve Biz” konularında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden eğitim alıyorlar. Çocuklar, eğitimlerle asit -baz deneyi yapacak, iz bırakan şaşırtıcı buluşlara yakından tanık olacak ve bilim için fikir üretecekler. Amfi ve laboratuvar ortamında haftaiçi her gün 10.00 ile 16.00 arasında gerçekleşen dersler, 29 Ağustos 2014 günü sona erecek.


Kayıt için son şans


Çocuk Üniversitesi’nde eğitim almak, bir yandan öğrenirken diğer yandan eğlenmek isteyen çocuklar, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri'nden bu hafta sonuna kadar başvurularını yapabilirler.


Esenler Belediyesi


Geri Dön