19 / 03 / 2024

Esenler'de 100 bin konut dönüşmeli!

Esenler'de 100 bin konut dönüşmeli!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde, dönüşümde toplumsal aklın inşası için faizsiz para desteği ve imar artışı olmadan çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.



 

Esenler Belediyesi'nde yer alan habere göre, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm sürecini daha iyi bir şekilde anlatmak için Swiss Hotel'de düzenlenen 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

DÖNÜŞÜM İLE GEÇMİŞİN TAMİRİNİ YAPIYORUZ

 

Göksu, "Bizler kentsel dönüşüm ile geçmişin tamirini yapıyoruz şu anda" diyen Başkan Göksu, "Kentsel dönüşüm ile geçmişin tamirini yaparken de kolay bir süreçten geçmiyoruz. İstanbul'da kentsel dönüşümün en zor olduğu ilçelerin başında geliyoruz ama bu dönüşümü yaparken özellikle toplumsal aklın inşasında çok önemli bir mesafe kat ettik" diye konuştu.


YAKLAŞIK 100 BİN KONUTUN DÖNÜŞMESİ GEREKİYOR

Esenler'de acilen dönüştürülmesi gereken konut sayısını da söyleyen Göksu, "Esenler'de 154 bin 722 bağımsız bölüm var. Bunun 98 bin 981 tanesinin mutlak suretle yenilenmesi gerekiyor. Şu anda riskli 43 bin 374 konutun bir kısmı yıkılıp yapıldı ve bir kısmı yıkım aşamasında. Bu konutların büyük bölümünü dönüşüm aşamasına getirdik. Şu anda ivedilikle dönüştürmemiz gereken 45 bin ile 60 bin arasında riskli konut yapımız var" dedi.

TOPLUMSAL AKLIN İNŞASI İÇİN SEFERBER OLALIM

Kentsel dönüşümde toplumsal aklın inşası konusunun önemine dikkat çeken Başkan Göksu, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm kavramı siyasete malzeme edilerek sıkıntı haline getirilebiliyor. Bizim kentsel dönüşümde toplumsal aklın inşası konusunda hepimiz seferber olmalıyız. Kentsel dönüşüm ile ilgili çıkacak yasal mevzuatlarda faizsiz para desteği çıkmasını sayın bakanlarımızdan bekliyoruz. Faizsiz para desteği çıkarsa kentsel dönüşümde büyük bir mesafe kat edebiliriz. Eğer imar artışı ile devam edersek İstanbul'u yaşanmaz hale getiririz. Kentsel dönüşümde imar artışı olmadan çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor ki bu en doğru yöntemdir. Bunu yapmak için de kaynak gerekiyor. Bu kaynağı ortaya çıkarmak için mutlak surette devletimiz de ciddi sübvanse yapıyor."


Geri Dön