28 / 03 / 2024

Esenler'de 60 bin konutluk örnek proje başladı!

Esenler'de 60 bin konutluk örnek proje başladı!

Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de 60 bin konutluk örnek bir proje başlattıklarını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul'daki belediye başkanlarıyla Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda buluştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünün sağlandığından bahseden Bakan Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Esenler'de 60 bin konutluk örnek bir proje başlattıklarını söyleyen Kurum, "Bu proje çerçevesinde 2021 yılına kadar 15 bin konutun yapımını tamamlıyoruz. 5 bin konutu Esenler ilçesinde Sayın Başkanımız 2021 yılına kadar yıkıp bu sağlam, güvenli konutlara taşıyacak. 10 bin rezerv konutu da yine çeperdeki ilçelerimize dağıtacağız ve ihtiyacı olan kentsel dönüşümde anlaşmış, projelerini başlatmış tüm ilçelerimize rezerv konut olarak sunacağız ve bu süreci hep birlikte gönül birliği içerisinde yürüteceğiz." açıklamasında bulundu.

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkım süreci başlıyor!


Geri Dön