16 / 04 / 2024

Esenyurt Arap akınına uğradı!

Esenyurt Arap akınına uğradı!

Konut fiyatları İstanbul'un diğer ilçelerine göre oldukça uygun olan Esenyurt, adeta Arap akınına uğradı. Arapların son birkaç ay içinde bölgedeki projelerden ciddi oranlarda alım yaptığı öğrenildi...



Son bir kaç yıldır imar sorunu ile gündemden düşmeyen Esenyurt'tan güzel haberler gelmeye başladı. İstanbul'un diğer ilçelerine göre fiyatların daha uygun olması nedeni ile Esenyurt adeta Arapların akınına uğradı. Alınan bilgiye göre Araplara, Demir Romance projesinden 2 blok, Life in Vera ve Vera Vizyon projesinden 70 milyon TL, Samsun Towers projesinden 100 milyon TL, Star Towers projesinden 150 milyon TL ve Bulut İnşaat projelerinden ise 10 milyon TL'lik  satış yapıldı. Ukra City'de ise 2011 ve 2012'nin ilk yarısında toplamda 30 milyon TL satış yapıldı.


Esenyurt Arap akınına uğradı!


Uygun fiyatlı ve uzun vadeli projeleri tercih ediyorlar

Esenyurt'ta fiyatların İstanbul'un diğer ilçelerine göre daha uygun olmasından dolayı Araplar tarafından tercih edildiğinin altını çizen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Maddi durumu çok iyi olan Araplar İstanbul'un diğer ilçelerinden alım yapabiliyorlar. Ama maddi durumu orta seviyelerde olanlar Esenyurt'u tercih ediyor. Çünkü burada fiyatlar diğer ilçelere oranla daha uygun. Yine Araplar daha çok bitmiş projeleri tercih ediyorlar. Bitmemiş projelerde de uygun fiyatlı ve uzun vadeli projelere ilgi gösteriyor. Örneğin Beylikdüzü bölgesine Esenyurt kadar büyük Arap ilgisi yok" dedi.


Esenyurt Arap akınına uğradı!


Bu ilgide dizilerin etkisi büyük

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt'ta Future Park projesini satışa çıkaran Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Taşçı, Esenyurt'a olan bu Arap ilgisinde dizilerin etkisinin büyük olduğuna dikkat çekti. Esenyurt genelinde şu anda ortalama metrekare fiyatların 1000 ile 1500 dolar olduğunu belirten Taşcı, bu fiyatlara İstanbul'un diğer semtlerinde ev bulmak mümkün değil bundan dolayı da bölge Arapların ilgisini çekiyor dedi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön