29 / 03 / 2024

Esenyurt Hacı Perişah Olcay Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Hacı Perişah Olcay Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Hacı Perişah Olcay Camii temel atma programına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu katılım sağladı.



Kuran’ı kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde, açılış konuşması yapan Hacı Perişah Olcay Camii Dernek Başkanı Selami Aydın, “Bugün burada bu cami yapımında öncülük eden ve Maddi manevi desteğini bizden esirgemeyen ve hep yanımızda olan belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na ve hayırsever iş adamımız Mehmet Olcay beyefendi yede şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Hayırsever iş adamı Olcaylar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Olcay söz alarak duygularını ifade etti. Olcay ardından ilçe müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu söz alarak cami ve mescitlerin Allah’ın evi olduğunu ve Kâbe’nin birer şubeleri olduğunu söyledi.


Kadıoğlu, “Müslüman Türkiye’de kimsenin salyangoz satmasına izin vermeyeceğiz”

Müftü ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı. Başkan Kadıoğlu, “ Bu güzel hayra bugün hep birlikte şahitlik etmek için bir araya geldik. Biz bu camileri yaparken biliyoruz “ ya bunların işi gücü cami yapmak” diye söyleniyorlar. Okul yapınca söylemiyorlar ama Kuran kursu, cami yapınca söyleniyor. Allah izin verirse, Allah’ın mescitlerini yapmaya ve yaptırmaya devam edeceğiz. Allah insanlara bir şey yapmayı nasip etmez ise onu yapamazsınız. Bu ülkede ezanlar dinmesin. Çünkü ülkemizde tam 18 yıl ezanı Türkçe dinledik. Bu milleti tekrar eski günlerine döndürmesinler diye cami yapacağız. Çünkü adaletin kaynağı dindir. Bugün ilçemizde bitenler hariç, 14’ncü camimizin temelini atıyoruz. Esenyurt ‘ta sağlık ocağı, hastane, devasa parklar, okullar yaparken cami ve Kuran kurslarını da yapacağız. Ülkemizin her yerini insanımızın faydasına olan işlerle imar edeceğiz. Birileri çıkıp atıp tutuyorlar. Bizde Allah’ın mescitlerini yapmaya devam edeceğiz. Müslüman Türkiye’de kimsenin salyangoz satmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 


Kaymakam İnci, “Böyle bir ilçede görev yapmaktan gururluyum”

Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz aldı. Kaymakam İnci, “ Bugün yine bir ibadethanemizin temelini hep birlikte atıyoruz. İnşallah M. Akif Ersoy’un dediği gibi bu ezanlar inşallah yurdumuzun üstünde ebedi inleyecek. Belediye başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ekibi ile birlikte her alanda hizmeti yerine getiriyor. Esenyurt bugün marka ve yaşanılmaya tercih edilen bir ilçe oldu. Böyle bir ilçede görev yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Ensarioğlu, “Bu millet yıllarca zulüm gördü”

Kaymakam İnci sonrasında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Ensarioğlu, “ Bugün çok hayırlı bir temel atma için birlikteyiz. Allah her zaman hayırlı işler yapmak için bizleri bir araya getirsin. Her zaman övünürüz yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Ama maalesef yüzde 99,9 Müslüman olan bu ülkede yıllarca bu millet dinini özgürce yaşayamadı, ibadetini özgürce yaşayamadı. Bu fırsat verilmedi ta ki AK Parti hükümetine kadar. Bu ülkede evlatlarımızı çocuklarımızı Kuran Kurslarına göndermemiz yasaktı. Risal-i Nur’ları biz hatırlarız. Yasak yayın diye toprağın dibinde saklardılar. Orada ne vardı. İyi insan nasıl, düzgün insan nasıl olunur. Nasıl yaşanmalı, nasıl yardımlaşılmalı diye anlatılırdı. Fakat bunlar yasaktı. Yine AK Parti dönemine kadar imam hatipli öğrencilerimiz üniversitelerden mahrum edildiler. Başörtülü bacılarımız üniversiteden atıldılar, meclisten atıldılar, kamusal alandan atıldılar. Yani yıllarca zulüm gördüler. Şimdi tüm bu noktaların hepsinde başörtülü kardeşlerimiz rahatça girebiliyor. Yani özgürce kim ne istiyorsa inancı neyse istediği gibi yaşıyor. AK Parti bunların önündeki bütün engelleri kaldırdı. Bugün Esenyurt’ta belediye başkanımla beraber bu hayırlı işe iştirak ettik. Esenyurt daha önce bir köy gibiydi. Fakat belediye başkanımız ile modern bir kent haline gelmiş. Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Konuşmalar ardından kurban kesilerek İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu’nun duaları eşliğinde Hacı Perişah Olcay Camisi’nin temeli atıldı.        


Konuşmaların ardından Esenyurt Müftüsü Dr.Mehmet Müftüoğlu dua etmesi ile Hacı Perişah Olcay Camii temeline ilk harç döküldü.


Geri Dön