25 / 04 / 2024

Esenyurt'ta icradan 13.5 milyon TL'ye satılık bina!

Esenyurt'ta icradan 13.5 milyon TL'ye satılık bina!

Büyükçekmece 3. İcra Dairesi, İstanbul İli Esenyurt İlçesi'nde yer alan binayı satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 13 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.



T.C. BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI



Özellikleri : Taşınmaz üzerinde 2 bodrum kat + zemin kat + 2 normal kat + çatı katından ibaret, iskanlı Betonarme Karkas bir fabrika binası bulunmaktadır. Binanın sokağa bakan ön cephesi cam giydirmedir. Normal katların bu kısımlarında ofis odaları, mescit, resepsiyon ve bekleme bölümleri bulunmaktadır. Binanın zemin katında muhtelif ev gereçleri ve tekstil ürünlerinin satıldığı standlar bulunmaktadır. Katlar arasında merpenler mermer kaplı ve korkulukludur. Aynı zamanda yangın merpeni de bulunmaktadır. Binada yük asansörü mevcuttur. Binanın zemin katı hariç diğer katlan depo olarak kullanılmaktadır. Tapu kaydına göre fabrika binası olmasına rağmen binada herhangi bir üretim yapılmamaktadır. İnşa ediliş tarzı olarak su tesisatı, yangın tertibatı, sanayi ceryanı, elektrik tesisatları ve güvenlik kameraları fabrika üretimi yapacak şekilde dizayn edilmiştir. Çatı katında alüminyum cam panellerle bölmeler yapılmış muhtelif alanlar ayrılmıştır. Çatı katında teras balkon mevcuttur. Parsel üzerinde bulunan binanın toplam brüt alanı takriben 4500,00 m2 kullanım alanlıdır. Kat zeminleri beton, duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Ofis ve personel kullanımında olan yönetim odaları zeminleri lam i nam parke ve kısmen minofle döşelidir. Her katta tuvalet, banyo ve lavabo bulunmaktadır. Çevresinde sanayi amaçla kullanılan bina ve tesisler bulunmaktadır. TEM Hadımköy bağlantı yoluna yakın konumdadır.


Adresi :  İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 202 Ada No, 35 Parsel No, AkçaburgazMahalle/Mevkii adres olarak; Akçaburgaz Caddesi, SI. Sokak, Kapı No: 5 adresinde yer almaktadır.


Yüzölçümü : Toplam brüt takriben 4.500 m2 kullanım alanlıdır.

İmar Durumu : Dosyasında mevcut Esenyurt Belediye Başkanlığının 16.6.2015 tarihli yazısında; Esenyurt İlçesi, Akçaburgaz Mahallesi, 202 ada 35 parselin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.7.2013 tarih ve 1529 sayılı kararı ile onaylanan Esenyurt TEM Güneyi 1.Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında E: 1,25, M mak. 12,50 m. Sanayi Alanında kaldığı belirtilmektedir.


Kıymeti : 13.500.000,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydında ki Şerhler : Tapu kaydı gibidir

1. Satış Günü : 19/04/2016 günü 14:30- 14:35 arası

2. Satış Günü : 16/05/2016 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri : Büyükçekmece Adliyesi Ek Binası 3.İcra Müdürlüğü Kaelmi Mimarsinan Büyükçekmece/İST.



Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu arınmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamım ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20's i oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı işleğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, K.DV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/2073 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02/02/2016


Geri Dön