25 / 04 / 2024

Esenyurt'taki 37 katlı gökdelen için kaçak iddiası!

Esenyurt'taki 37 katlı gökdelen için kaçak iddiası!

İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Esenyurt'ta 37 katlı gökdelenin 17 katının kaçak olarak inşa edilmesi nedeniyle harekete geçti. Yapılan çalışmalarda Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hakkında soruşturma izni verildi.



Esenyurt'ta bulunan bir binada kaçak yapılaşma olması nedeniyle nedeniyle İçişleri Bakanlığı harekete geçti. TVNET'ten Sevda Bozboğa'nın haberine göre; E5 karayolunun hemen yanında bulunan binanın normalde 20 katlı olması gerekiyordu ancak binada 37 kat bulunuyor. 

21 Mayıs Mayıs 2020 tarihinde Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan binaya yapı kullanma izin belgesi verildi. Fakat, inşaatın ruhsatına aykırı olarak 17 kat daha çıkıldı.

Esenyurt taki 37 katlı gökdelen için kaçak iddiası!

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ 

Yapılan şikayetler üzerine müfettişler bina için çalışma başlattı. Denetim yapılan binada ruhsata aykırı kaçak yapılaşma tespit edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

Kaçak yapılaşmaya izin vermesi nedeniyle Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Yapı Kontrol Müdürü olan iki kişi ve eski mıntıka mühendisleri hakkında soruşturma izni verildi. Aynı zamanda kontrol, denetim ve sorumluluklarını yerine getirmeme nedeniyle de Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve iki kişi hakkında daha soruşturma izni verildi.

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!


Geri Dön