28 / 03 / 2024

Esenyurt'tan ev alan kazanacak!

Esenyurt'tan ev alan kazanacak!

AK Parti’nin Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, Esenyurt'tan ev alanın 2 sene içerisinde kazanacağını söyledi. Ekinci, vatandaşları “Elinize bir daireniz, bir dükkanınız, bir arsanız varsa sakın satmayın” diyerek uyardı.



31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin Esenyurt Belediye Başkan adayı olan Azmi Ekinci, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. CNN Türk'te yer alan habere göre; Esenyurtlu vatandaşın sorunlarını dinleyen Ekinci, şahit olduğu en üzücü olaylardan birinin de konut mağdurlarının durumu olduğunu söyledi. 

Esenyurt tan ev alan kazanacak!

Konut mağduriyetlerini ortadan kaldıracaklarını söyleyen Ekinci, "Biz bundan sonra mağdurun yanında olarak bu işin tarafıyız. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldıracağız” diye konuştu. 

“GEREKİRSE KAYYUM ATARIZ”

Konuyla ilgili konuşan Ekinci, şu açıklamalarda bulundu:
“Bu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Binali Yıldırım’la da konut mağdurları meselesini konuştuk. İstanbul'un birçok yerinde bu meseleler var. Biz bundan sonra belediye olarak bu işte mağdurun yanında olarak tarafız. Mağdur edenin karşısında olacağız, gerekirse garantörlük rolünü alacağız. Mahkeme ve yargıya düşmüş olan konular var. Bu konuda adalet bakanımızla görüşüp bilgi belge noktasında, altyapı noktasında gerekli bilgileri alıp adaleti hızlandırma konusunda yardımcı olacağız. Geciken adalet, adalet değildir yaklaşımıyla hareket edeceğiz. Çözülmüyorsa, devlet olarak belki  TOKİ  olarak, belki KİPTAŞ aracılığıyla, belki Çevre Bakanlığı aracılığıyla kayyum olarak bu işe el atıp mağdurlarımızın mağduriyetini ortadan kaldıracağız.”

“ESENYURT’TA ULAŞIMIN YÜZDE 60’I METRO İLE KARŞILANACAK”

Esenyurt'a 3 yeni metro hattı kazandırılacağını söyleyen Azmi Ekinci, birinci hattın Mahmutbey Meydan’dan Esenyurt Meydanı'da hatta oradan da belediyeye kadar uzanacağını ifade etti. Metro ve diğer projeler ile ilgili konuşan Ekinci, "Diğer bir hat Beylikdüzü TÜYAP, Esenyurt’un altı mahallesi üzerinden Büyükçekmece’ye gidecek bir hat. Bir tanesi de Hadımköy – Firuzköy hattıdır. Kıraç bölgemize gelecek bir hat. Bu üç hattı birleştirdiğimizde Esenyurt, ulaşımının yüzde 60'ının metro ile karşılanacağı bir yer haline gelecek” diye konuştu.

“DAİRENİZ VEYA ARSANIZ VARSA SAKIN SATMAYIN”

Vatandaşları “Elinize bir daireniz, bir dükkanınız, bir arsanız varsa sakın satmayın” diye uyaran Ekinci, “İki sene sonra pişman olursunuz. Almak isteyenler de alsınlar.  Şu anda Esenyurtluyum, demekten biraz mahçup şekilde bahseden vatandaşlarımız birkaç sene sonra Esenyurtluyum demekten şeref duyacaklar. Bunun müjdesini şimdiden veriyorum.  Biz din dil ırk bölge ve mezhep farkı gözetmeksizin herkese eşit ve adil hizmet etmek geleneğinden gelen kişileriz. AK Parti olarak 18 senedir bunun için iktidardayız sürekli. Bir başka şey 1 Nisan’dan sonra başkan olduğumuzda sadece bize oy verenlerin belediye başkanı değil, bütün Esenyurt’un belediye başkanı olacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul'un ilçelerinde konut stoku ne kadar?


Geri Dön