29 / 03 / 2024

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.



Eski Akhisar Tren Garı binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. Bakırlıoğlu, sorularının Ualştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını istedi. 

CHP'li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu  tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. Bakırlıoğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"2018 yılında Akhisar Tren Garı taşınarak yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Eski tren gari ise üç yıldır atıl durumda bekletilmektedir. 

Son zamanlarda internetten emlak satış ve kiralama yapan sitelerinde “şehir merkezinde konumu, lokasyonu çok güzel” başlığı ile ilanlar çıkmaktadır. Kamu arazisi ve binalarının özel internet sitelerinde satış ilanına çıkarılması kamuoyunda tartışılır hale gelmiştir. 

Tren gari arazinin ve binasının bir vakfa bedelsiz devredildiği, onların kiralama için ilana çıktığı iddiaları ilçe kamuoyunda konuşulur hale gelmiştir. Akhisar tarihi ve kültürü için büyük öneme sahip bu yapının korunması ve halkın yararlanabileceği şekilde değerlendirilmesi gerektiği sık sık dile getirilmektedir."

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM de!

CHP'li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun soruları şu şekilde:

1- TCDD Genel Müdürlüğü uhdesinde bulunan Akhisar Tren Gari binası ve arazisi herhangi bir kişi veya kuruma devredilmiş midir? 

2- Söz konusu taşınmaz ile ilgili herhangi bir satış veya kira ihalesi yapılmış mıdır? Yapıldı ise bu ihale ne zaman yapılmıştır? 

3- İhaleye kaç istekli katılmıştır? 

4- Kurumunuz tarafından söz konusu taşınmaz ile ilgili herhangi bir tahsis söz konusu mudur? 

5- Satışı veya kiralaması yapıldı ise bedeli ne kadardır? 

6- Tapu kayıtlarında Akhisar tren gari binası ve arazisinin büyüklükleri ne kadardır? 

7- Bu binalar ile ilgili herhangi bir kiralama veya satış işlemi yapılmadıysa şehir içinde metruk duruma düşen bu bina ile ilgili projeniz nedir?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön