19 / 04 / 2024

Eski banliyö hattı üzerindeki Florya istasyonunun yeri değişiyor!

Eski banliyö hattı üzerindeki Florya istasyonunun yeri değişiyor!

Marmaray kapsamında yenilenecek olan eski banliyö tren hattı üzerindeki Florya istasyonu, lüks lokantalar bölgesine kaydırılıyor. Yeni istasyonun bulunduğu bölgede Haskral Hatay Sofrası,Kosova Restaurant ve Ziya Şark Lokantası bulunuyor.



Marmaray kapsamında yenilenecek olan eski banliyö tren hattı üzerindeki Florya istasyonu, lüks lokantalar bölgesine kaydırılıyor. Yeni istasyonun bulunduğu bölgede Haskral Hatay Sofrası,Kosova Restaurant ve Ziya Şark Lokantası bulunuyor. Yaklaşık 800 metre doğuya kaydırılan yeni istasyon, Kosova ile Haskral lokantalarının ortasında yer alacak. Eski adı Kosova Et Lokantası olan Kosova Restaurant yeni ortakları arasında, AKP İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu’nun babası Ali Ba-buşcu da bulunuyor.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, DLH  Marmaray  İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün Florya istasyonunun yerinin kaydırılması ilgili teklifini önceki gün görüştü. DLH, eski istasyonunun yaklaşık 800 metre doğusunda bulunan ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait arazinin 950 metrekarelik kısmını, yeni istasyon yapımı için kendilerine tahsis edilmesini istedi.


İBB Meclisi söz konusu araziyi, istasyon yapılmak üzere 25 yıllığına DLH’ya bedelsiz tahsis edilmesini oy birliği ile kabul etti. CHP’li belediye meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, yeni istasyon yapılacak olan alandaki ağaçlarla ilgili endişelerini dile getirdi.


Lokantalara özel istasyon


Yeni istasyon için seçilen yer, Florya sahilinde, ünlü et lokantalarının bulunduğu bir alan. Florya akvaryumu da istasyona yakın bir bölgede bulunuyor. Yeni istasyon özellikle lokantalara, ulaşım açısından büyük kolaylık sağlayacak. Aqua Florya Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ne de yeni istasyon sayesinde çokdaha kolay olacak. Marmaray sayesinde İstanbul’un uzak yerlerinden bölgeye kısa sürede ulaşılabilecek.


Bölgedeki lokantalardan Kosova Restaurant ayrı bir öneme sahip. Kosova Et Lokantası’nın 2011 yılma kadar faaliyet gösterdiği mekan, 2013 yılında kurulan Kosova Restaurant Hizmet işletmeleri Limited Şirke-ti’ne geçti. 2013’te kurulan şirkete 2014 yılında, AKP’nin uzun süre İstanbul İl Başkanlığı’nı yapan İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu’nun babası Ali Babuşcu ve Ömer Seyfi Aktülün ortak oldu. Kosova Restaurant’ın ortakları şu isimlerden oluşuyor: Muhammet Furkan Danışman, Haşan Murat Bezirci, Mustafa Albayrak, Mustafa Kocabaş, Ali Babuşcu, Ömer Seyfi Aktülün.


Yurt Gazetesi/ Mehmet DEMİRKAYA


Geri Dön