25 / 04 / 2024

Eskişehir kent içi teleferik projesi 2016'da açılacak!

Eskişehir kent içi teleferik projesi 2016'da açılacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte ulaşımı rahatlatacak aynı zamanda turizmi de olumlu etkileyecek teleferik projesini hayata geçiriyor.



Eskişehir Çankaya Mahallesi ve Odunpazarı arasında 2 bin 100 metre mesafeyle kurulacak olan yeni teleferik sistemi, iki bölge arasında hızlı ulaşım sağlayacak. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, teleferik projesi ile Eskişehir'de toplu ulaşıma yeni bir halka ekleneceğini söyledi. 

Büyükerşen, "Tarihi bir bölge olan Odunpazarın'da ulaşım sorunlarını çözmek için dar sokakları genişletmemiz söz konusu değil. Ancak teleferikle sorunu çözebileceğiz" diyerek, şunları kaydetti: "Biletlendirme standart tarife üzerinden Eskart ile yapılacak. 2 durak arası mesafe 6 dakika olacak. Saatlik 2 bin 500 yolcu kapasitesine sahip sistemde 8 kişilik 36 vagon sürekli çalışacak. Yaklaşık 7 milyon euro maliyete sahip projede, hatları germek için 14 direk dikilecek. Projenin 2016 sonunda işletmeye alınmasını planlıyoruz. Turizme büyük katkı sağlayacağız." 



Dünya


Geri Dön