19 / 04 / 2024

Şehir Kimliği Çalıştayı Konya’da yapılacak!

Şehir Kimliği Çalıştayı Konya’da yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 81 ilde düzenleyeceği Şehir Kimliği Çalıştayları’nın 8’incisi Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya’da yapılacak. Çalıştayın tanıtım toplantısı 27 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 81 ilde düzenleyeceği Şehir Kimliği Çalıştayları’nın 8’incisi Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya’da yapılacak. Çalıştayın 27 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek tanıtım toplantısına Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katılacak.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı’nın tanıtım toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehirlerin gelecek vizyonunun şehirde yaşayanlarla birlikte belirlendiği Şehir Kimliği Çalıştayları’nın 8’incisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.


Çalıştayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Şehirlerin ruhunda ve kimliğinde kayıplar yaşandı. Yeni eğilim kendi kimliğini 21. yüzyılda ortaya koyabilen kimlikli şehirler oluşturmak olmalı. Şehir Kimliği Çalıştayı bu anlamda Konya’mıza katkı sağlayacaktır” dedi.


81 ilde gerçekleştirilecek çalıştayın Konya ayağının tanıtımına Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılacağını kaydeden Başkan Akyürek, toplantının 27 Aralık’ta Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini dile getirdi.


Özüne sadık şehirlerin, değişim-gelişim süreçlerinde oluşan fırsatların da değerlendirildiği çalıştaylarda; yuvarlak masa sistemi ve müzakere usulü uygulanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön