20 / 04 / 2024

Tokat Şehir Kimliği Çalıştayı 21 Ocak'ta!

Tokat Şehir Kimliği Çalıştayı 21 Ocak'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Tokat Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısı 21 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 10.00’da, “26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda” yapılacak.



Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar’ın Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Şehir Kimliği Çalıştaylarının 13.’sü olacak olan Tokat Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısına; Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ile çok sayıda bürokrat, iş adamı, sivil toplum temsilcileri ve akademisyenler katılacak.


Şehir Kimliği Çalıştayları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin “Sivas’ı, Adıyaman’ı, Rize’yi, Düzce’yi Ankara’dan bakmakla anlayamazsınız. Her şehrimizin ayrı bir ruhu, kimliği ve kişiliği vardır. Bunu şehirde yaşayanlarla beraber ortaya çıkarmalıyız, vatandaşımızın ayağına gitmeliyiz.” diyerek talimat vermesiyle başladı.


Çalıştaylar; şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak ve şehrin gelecek vizyonunu şehirde yaşayanlarla birlikte belirlemek için düzenleniyor. Yapılacak çalıştaylar 81 ili kapsayacak.


Çalıştaylara “Şehrin seçilmişleri, atanmışları ve adanmışları” olarak özetlenen yerel ve merkezi yönetim temsilcileri ile sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, kültür-sanat ve spor temsilcileri, iş dünyasından temsilciler ile kanaat önderleri ve medya mensupları katılıyor.


Çalıştaylarda; şehirlerin tarihi ve kültürel varlıkları ve maddi, manevi değerleri korunarak, yeniden inşa ve imar sürecinde nasıl yapılanması gerektiği, şehre nasıl bir gelecek vizyonunun benimsenmesi gerektiği hususları ile değişim-gelişim süreçlerinde oluşan fırsat ve tehditlerin de değerlendirileceği yuvarlak masa sistemi ve müzakere usulü uygulanıyor.


Geri Dön