23 / 04 / 2024

Şehir Kimliği Çalıştayı Kahramanmaraş'ta yapılacak!

Şehir Kimliği Çalıştayı Kahramanmaraş'ta yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyeceği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı, 8 Ocak’ta Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılacak.



Şehir Kimliği Çalıştayları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin “Sivas’a, Adıyaman’a, Rize’ye, Düzce’ye Ankara’dan bakmakla olmaz. Nasıl ki tek tip kıyafet her bedene olmazsa; her şehre aynı kimlik olmaz, biz halkımızın ayağına gideriz. Onun görüşüne göre hareket ederiz” diyerek talimat vermesiyle başladı.


Yapılacak çalıştaylar 81 ili kapsayacak

Çalıştaylar; şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak ve şehrin gelecek vizyonunu şehirde yaşayanlarla birlikte belirlemek için düzenleniyor. Yapılacak çalıştaylar 81 ili kapsayacak.


Çalıştaylarda bakanlık bürokratları; şehrin yerel ve genel siyaset temsilcileri, bürokrasi temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri, kültür-sanat ve spor temsilcilerinin yanı sıra şehrin kamuoyu algısının oluşmasında ve gelişmesinde etkili olan “medya” mensupları ile bir araya geliniyor.


Özüne sadık şehirlerin, değişim-gelişim süreçlerinde oluşan fırsatların da değerlendirildiği çalıştaylarda yuvarlak masa sistemi ve müzakere usulü uygulanıyor.


Çalıştayların yeni adresi Kahramanmaraş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği Şehir Kimliği Çalıştayı’nın tanıtım toplantısı 8 Ocak’ta yapılacak. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katılacak.


 

TOKİ Haber


Geri Dön