25 / 04 / 2024

Şehir Kimliği Çalıştayı Konya'da yapılacak!

Şehir Kimliği Çalıştayı Konya'da yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı; Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin katılımıyla 27 Aralık’ta yapılacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısı; 27 Aralık’ta, Mevlana Kültür ve Kongre Merkezinde  Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu  ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bakan Danışmanı Sayın İbrahim Acar Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Şehir Kimliği Çalıştaylarının sekizincisi olacak çalıştayda, Konya Valisi Sayın Muammer Erol ve Konya Belediye  Başkanı Sayın Tahir Akyürek’in de birer konuşma yapması bekleniyor.

Şehir Kimliği Çalıştayı Nedir?


Şehir Kimliği Çalıştayları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin “Sivas’a, Adıyaman’a, Rize’ye, Düzce’ye Ankara’dan bakmakla olmaz. Nasıl ki tek tip kıyafet her bedene olmazsa; her şehre aynı kimlik olmaz, biz halkımızın ayağına gideriz. Onun görüşüne göre hareket ederiz” diyerek talimat vermesiyle başladı.


Çalıştaylar; şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak ve şehrin gelecek vizyonunu şehirde yaşayanlarla birlikte belirlemek için düzenleniyor. Yapılacak çalıştaylar 81 ili kapsayacak.

 Çalıştaylarda bakanlık bürokratları; şehrin yerel ve genel siyaset temsilcileri, bürokrasi temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri, kültür-sanat ve spor temsilcilerinin yanı sıra şehrin kamuoyu algısınınoluşmasında ve gelişmesinde etkili olan “medya” mensupları ile bir araya geliniyor.

Özüne sadık şehirlerin, değişim-gelişim süreçlerinde oluşan fırsatların da değerlendirildiği çalıştaylarda; yuvarlak masa sistemi ve müzakere usulü uygulanıyor.



Geri Dön