25 / 04 / 2024

Eskişehir termik santral ihalesi iptal edildi!

Eskişehir termik santral ihalesi iptal edildi!

Eskişehir Alpu ilçesindeki tarım arazilerinin üzerine kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin açıklanan ihale şartnamesi iptal oldu. 



Eskişehir Alpu ilçesine yapılması planlanan ve daha önce 6 kez ertelenen kömürlü termik santral ihalesi 7'nci kez yapılmak istendi. Yapılan itirazları dikkate alan Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ihale şartnamesini iptal etti. Kömürlü termik santralin yapılmasına ilişkin sürecin ise devam edeceği öğrenildi.

Sözcü gazetesi'nden Kemal Atlan'ın haberine göre; Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt sosyal paylaşım sitesindeki hesabından ‘Gözümüz aydın Eskişehir' başlığı ile termik santral ihalesinin iptalini takipçilerine müjdeledi. 

Kurt, açıklamasında, “İç Anadolu'nun en verimli tarım arazilerinden biri olan Alpu Ovamıza kurulması planlanan kömürlü termik santral ihalesi bir kez daha iptal edildi. ?Havamıza, suyumuza, toprağımıza ve yurttaşlarımıza büyük zararı olacak bu projenin tamamen iptal edilmesi için hukuk mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Alpu Termik santral projesinin ihalesinin iptal edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Projeden tamamen vazgeçilmesi çağrısında bulunan Çakırözer şu ifadeleri kullandı: "6 kez ertelendikten sonra proje ihalesi iptal edildi. İhale iptali yetmez. Projeden tamamen vazgeçilmeli, proje özelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır. Bu karar verimli topraklarımız, temiz havamız ve suyumuzu için hepimize umut verdi. Ancak hepimizin öncelikli talebi projenin özelleştirme kapsamından çıkarılması ve projenin tamamen iptal edilmesidir"


Geri Dön