20 / 04 / 2024

Eskişehirli sanayicilerin yeni yeni yatırım ihtiyacı mecliste!

Eskişehirli sanayicilerin yeni yeni yatırım ihtiyacı mecliste!

Eskişehirli sanayicilerin yatırım projelerinin desteklenmesini TBMM gündemine taşındı. İyi Partili Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Eskişehirli sanayicilerin yatırım projelerinin desteklenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Partili Kabukcuoğlu, ''Eskişehirli sanayicimiz yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğu bir dönemde, yatırım projelerinde prosedürlerin fazlalığı ve sürecin uzunluğu firmaları zor durumda bırakmaktadır. Özellikle ÇED raporunun 2 yıldan önce çıkmadığı, bu nedenşe de ödemeler güçlülüğü çekildiğinden şikayetçi olmaktadırlar'' diye konuştu.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun soruları:
1- Sanayicilerimizin, faaliyetlerinde çevreye saygılı olmalarına yönelik bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarınız var mıdır?
2- Ülke ekonomimize katma değeri yüksek, istihdam sağlayan sanayicilerimizin, yatırımlarını kolaylaştırıcı, prosedürleri hızlandırıcı çalışmalarınız var mıdır?
3- Sanayicilerimizi, temiz üretim üretim atıkların geri dönüşümü, endüstriyel simbiyoz ve mevzuata uyum konularında daha fazla bilgilendirme ve farkındalık yaratma faaliyetleriniz var mıdır?


Geri Dön