20 / 04 / 2024

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Esnafa hibe desteğine ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Esnaf ve sanatkarların birinci ve ikinci grup olarak ayrıldığını belirten Erdoğan, 5 bin ve 3 bin liralık ödemelerin yapılacağını açıkladı.



Esnafa destek paketi kapsamında 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteği başvuru sürecini binlerce vatandaş araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan en son yapılan kabine toplantısından sonra müjdeli haberi vererek1 Milyon 150 bin esnafa destek sağlancağını açıkladı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; binlerce vatandaş hibe desteğine dair; 3 bin ve 5 bin lira hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları neler ve kimlere verilecek?” sorularının cevaplarını aramaya başladı. 

İşte esnaf destek paketine dair tüm detaylar…

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

5 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan hibe desteğini birinci ve ikinci grup olarak ayrıldığını belirterek şunları söyledi: ''Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Sayıları 235 bine ulaşan ilk grupta yer alan işletmelere 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

3 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır.

Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.''

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

TİCARET BAKANI MUŞ, ESNAFA YÖNELİK AÇIKLANAN HİBE DESTEKLERİNE İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Ticaret Bakanı Mehmet Mu: ''1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde toplamda 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteği verilecek.'' dedi.

Her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Muş, hibe desteklerine ilişkin şunları kaydetti:

"1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır."

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğunu ifade eden Muş, "Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır." ifadesini kullandı.

3.000 TL hibe desteği kimlere verilecek?

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön