26 / 04 / 2024

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?

1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki grup şeklinde hibe desteği verilecek. Birinci grupta yer alan esnafa 5 bin lira hibe desteği sağlanacak...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın hemen ardından esnafa müjdeli haberi verdi. Esnafa iki grup şeklinde destek verilecek. İlk grupta yer alan 235 bin esnafa 5 bin lira  hibe desteği verilecek. Peki, 5 bin lira hibe desteği kimlere verilecek? Başvurular ne zaman yapılacak? İşte merak edilenler...

A Haber'de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa verilecek olan destek paketlerini duyurdu.

5 BİN LİRA DESTEKTEN KİMLER FAYDALANACAK?

5 bin lira destek verilecek birinci grupta yer alan işletmeler şu şekilde:

  • Kahvehane,
  • Kafe,
  • Çay bahçesi gibi yerler,
  • Okul servisleri,
  • Personel servisleri,
  • Düğün salonları,
  • Öğrenci yurtları,
  • Kantinler,
  • Kırtasiyeler,
  • İnternet kafeler,
  • Lunaparklar gibi işletmeler.

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?

ESNAFA DESTEK PAKETİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

235 bin esnafa 5 bin lira destek sağlanacak. Başvuru sürecine yönelik detaylar henüz belli değil.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnafa sağlanacak olan destek paketlerini ilerleyen günlerde duyuracak. 

5.000 lira hibe desteği kimlere verilecek?

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLADI

Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa iki grup halinde destek verileceğini ve birinci gruptaki 235 bin esnafa 5 bin lira hibe ödemesi yapılacağını duyurdu.

Erdoğan yapılacak destekleri şöyle sıraladı:

"Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz. İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir.

Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir."

.

Bakan Muş müjdeyi verdi Hibe desteği devam edecek!

Ticaret Bakanı açıkladı! Hibe desteği başvurusu için son gün 31 Mart!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön