18 / 04 / 2024

Esra Birgen, Çırağan Sarayı'nda hakkı olduğunu savunuyor!

Esra Birgen, Çırağan Sarayı'nda hakkı olduğunu savunuyor!

İstanbul'daki Sedef Adası'nın sahiplerinden olan Esra Birgen şu an Antalya'da yaşayan ve hasta olan Barakat Jah'tan imza yetkisini  almış. Prenses Nilüfer Jah'ın hakkı olan 100 milyon dolar değerindeki Çırağan Sarayı'nı da kurduğu vakfa g



 SARAYI KIZINA VERMİŞTİ

1975 Türkiye İkinci Güzeli Manolya Onur (53) son Osmanlı halifesi Abdülmecit'in torunu Haydarabad Nizamı Mukarram Barakat Jah (78) ile 1990'da evlenmiş, 1994'te boşanmıştı. Bu evlilikten şimdi 19 yaşındaki kızı Prenses Nilüfer Jah olmuştu. Manolya Onur eski eşinden 2006'da 5 milyon dolar tazminat kazanmış ama bu paranın büyük bir kısmını alamamıştı. Barakat Jah, , Hindistan Haydarabad'da sahibi olduğu Çırağan Sarayı'nın arazisini, ölümünden sonra kızı Prenses Nilüfer'e kalacağını Manolya Onur ile Cenevre ve İstanbul'da noter huzurunda yaptığı 2 anlaşma ile resmileştirmişti. Ancak iddiaya göre; devreye Barakat Jah'ın 1952'de evlenip 1979'da boşandığı ilk eşi ve iki çocuğunun annesi Esra Birgen (73) girmiş.
 
İmza yetkisini ilk eşinde
İstanbul'daki Sedef Adası'nın sahiplerinden olan Esra Birgen şu an Antalya'da yaşayan ve hasta olan Barakat Jah'tan imza yetkisini  almış. Prenses Nilüfer Jah'ın hakkı olan 100 milyon dolar değerindeki Çırağan Sarayı'nı da kurduğu vakfa geçirmiş. Yıllar sonra yeniden görüşmeye başladığı Barakat Jah'ın Hindistan'daki işlerini takip eden, eski eşinden 'Prenses' unvanını ve soyadını geri isteyen Esra Birgen, Çırağan Sarayı'nın kendi hakkı olduğunu iddia ediyormuş.

Saçından bir tutam istemiş
Dedikoduya göre; Prenses Nilüfer Jah'ı babasının mirasından men etmeye çalışan Esra Birgen, BarakatJah'ın 11 yıldır asistanlığını yapan Pulet Hülya Acurol'den, kısa süre önce ilginç bir istekte bulunmuş. Bereket Jah'ı ziyarete gelen Prenses Nilüfer Jah'ın saçından uyurken bir tutam kesip kendisine getirmesini söylemiş. DNA testi yaptıracakmış. Bu isteği kabul etmeyen Pulet Hülya Acurol işten çıkartılmış. Sigortasız çalıştığı için tek kuruş tazminat alamayan  Pulet Hülya Acurol, Esra Birgen'e dava açmış.
Posta


Geri Dön