26 / 04 / 2024

Et fiyatlarına Ramazan'da yeni zam

Et fiyatlarına Ramazan'da yeni zam

Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarına yaptığı zammın şoku geçmeden kasaplardan Ramazan'da et fiyatlarına yeni zam geleceği uyarısı yapıldı.



Et ve Süt Kurumu’nun kırımızı et ürünlerine yüzde 48 zam yapması piyasadaki dengeleri alt üst etti. Ankara'da vatandaşlar bir kilo ucuz et alabilmek için sabahın erken saatlerde, soğuk havada Et ve Süt Kurumu önünde kuyruğa girdi.

KASAPTA 115, ZİNCİR MARKETTE 92, ET VE SÜT KURUMU’NDA 56 LİRAYDI

Et fiyatların artınca vatandaşlar, Ankara'da Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü önünde bir kilo ucuz et alabilmek için kuyruğa girdi. Tüketicilere kuşbaşı et kalmadığı, kıymadan da sadece 1 kilogram alabilecekleri söylendi. Kasapta 115, zincir markette 92 lira olan kıyma ESK'de 56 liraya satılıyordu.

ZAM SONRASI FİYATLAR YÜKSELDİ

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptıktan sonra et fiyatları zirve yaptı. ESK’da sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu da 154 liradan 228 liraya yükseldi. Sığır pirzolanın kilosu 103 liradan 152 liraya, sığır kontrfilenin kilosu 98 liradan 145 liraya, sığır biftek-rostonun kilosu 79 lira 50 kuruştan 117 lira 50 kuruşa, sığır kuşbaşının kilosu 62 lira 50 kuruştan 92 liraya ve sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıktı.

 Et fiyatlarına Ramazan da yeni zam

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön