25 / 04 / 2024

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) Ramazan ayı fiyatları belli oldu. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, "MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı birer kg’lik kıyma ve kuşbaşı vereceğiz. Kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşının kilogramı da 150 TL’den market raflarında satılacak" dedi.



Kayhan, aylar öncesi ramazan ayında fiyat hareketliliği olabileceği değerlendirmesini yaparak bazı tedbirler aldıklarını söyledi. Kayhan, "Ramazan süresince piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyük baş hayvan alım sözleşmesi imzaladık. Bunlar ramazan süresince giriş yapacak ve biz bunu piyasaya arz etmek suretiyle piyasada oluşan fiyatları dengeleyeceğiz" dedi.

Et ve Süt Kurumu nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!

İSTANBUL'DA KIYMA 190 LİRA, KUŞBAŞI ET 210 LİRA

İstanbul özelinde de tedbirler aldıklarını ifade eden Kayhan, "İstanbul'da kasap esnafına 72 bin kilogram, sanayiye 100 bin kg ve perakende zincir marketlere de 76 bin kg karkas et verdik. Ama önceki hafta İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği ile bir toplantı yaptık. Kendileriyle isteklerine istinaden yapabileceklerimizi değerlendirdik ve nihayetinde bir karar aldık. İstanbul'da faaliyet gösteren ve kasap reyonu olan market zincirlerine karkas et vereceğiz. Onlar da ramazan süresince tüketicilerimize kıymayı 190 liradan, kuşbaşı eti de 210 TL’den satacaklarını taahhüt ettiler. Bu program bugün itibariyle başlıyor" dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön