25 / 04 / 2024

Ete gelen zamlar sonrası Et ve Süt Kurumu'nda flaş değişiklik! Uzun kuyruklar sonunu getirdi

Ete gelen zamlar sonrası Et ve Süt Kurumu'nda flaş değişiklik! Uzun kuyruklar sonunu getirdi

Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı ete yaptığı yüzde 50'yi bulan zamlar dar ve orta gelirli vatandaşın cüzdanını zora soktu. Et ve Süt Kurumu önünde uzayıp giden kuyruklar nedeniyle kurumda flaş bir değişim yaşandı.



Ete gelen zamlar sonrası kasaplar müşteri kapıdan içeri giriyor etin fiyatını sorup çıkıyor, kimisi 100 gr istiyor, kimi de çorbaya koymak için kemik soruyor diye isyan etti. Yapılan zamlar sonrasında kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu da 154 liradan 228 liraya yükseldi. Vatandaşın yaşadığı sıkıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi. Erdoğan, Tokat'ta katıldığı törende Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye Ramazan öncesi hayvan besleyen besicinin elindeki hayvanların üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde satın alınmasını ve halkın ucuz ete ulaşması için gereken adımın bir önce atılması talimatını verdi.

"ZAMLARI KUYRUK OLMASIN DİYE YAPTIK" AÇIKLAMASI KOLTUĞUNDAN MI ETTİ?

Et ve Süt Kurumu önünde biriken vatandaşın bir kilogram et alabilmek için kuyruğa girmesi sonrasın kurum görüntülerin önüne geçmek için  Ankara  Kızılay Şubesi'ne numaratör koymuş yine de kuyrukların önüne geçememişti. ESK'dan 21 Mart günü yapılan açıklamada 'ete yüzde 48 zam yapıldığı zammın da et kuyruklarının önüne geçilmesi amacıyla yapıldığı' açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, görevden alındı. Yerine Mustafa Kayhan getirildi. Uzun, et zamlarıyla ilgili “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” açıklamasını yapmıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön